تحلیل احتمالاتی ارزش اقتصادی بلوک استخراجی در معادن روباز با در نظر گرفتن تاثیر عدم قطعیت قیمت ماده معدنی و هزینه های عملیاتی
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 20
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANM-7-13_002
تاریخ نمایه سازی: 20 آذر 1403
چکیده مقاله:
داده های ورودی در فرآیند بهینه سازی محدوده نهایی پیت روباز، مجموعه ای از بلوک ها است که هر یک از آن ها دارای یک ارزش اقتصادی خالص بوده وطراح با انتخاب بلوک های مناسب از میان بلوک های ذکرشده اقدام به بهینه سازی طراحی و بیشینه سازی ارزش خالص معدنکاری می نماید. ارزش خالص اقتصادی تخصیص داده شده به هر بلوک با استفاده از اطلاعاتی چون قیمت ماده معدنی، هزینه های عملیاتی، هزینه های ذوب وپالایش وهزینه های فرآوری و غیره محاسبه می گردد. روند تغییرات قیمت فلزات و همچنین هزینه های معدنکاری در سال های مختلف نشان می دهد که قطعی فرض کردن این پارامترها موجب بروز خطا در روند محاسبه ارزش اقتصادی بلوک های معدنی می شود. در روش های معمول برای محاسبه ارزش اقتصادی بلوک، همواره تاکید بر ثابت فرض کردن پارامترهایی چون عیار، هزینه های عملیاتی، قیمت ماده معدنی و ... بوده است. این در حالی است که عدم قطعیت پارامترهایی چون قیمت کاملا بدیهی بوده و ثابت فرض کردن آن ها منجر به بروز خطا در فرآیند محاسبه ارزش اقتصادی بلوک می شود. در تحقیق حاضر سعی شده است که ابتدا به بررسی نقش عدم قطعیت اقتصادی پرداخته شده و سپس با استفاده از روش شبیه سازی مونت کارلو ارزش اقتصادی بلوک با در نظر گرفتن عدم قطعیت های قیمت ماده معدنی و هزینه های عملیاتی محاسبه شود. برای نیل به این هدف از داده های اقتصادی معدن مس گرسبرگ اندونزی استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان داد که روش شبیه سازی مونت کارلو توانایی بالایی در تخمین عدم قطعیت های اقتصادی پروژه های معدنی داشته و ارزش اقتصادی بلوک محاسبه شده از این روش با خطای کمتری نسبت به سایر روش ها به مقدار واقعی نزدیک تر است. همچنین ملاحظه شد که ارزش فعلی خالص به دست آمده از روش مونت کارلو از روش های معمول بیشتر بوده و به واقعیت نزدیک تر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Masoud Zare Naghadehi
گروه مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی همدان
Hesam Dehghani
گروه مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی همدان
Roya Naderipour
گروه مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :