بررسی فرآیند جوشکاری ترکیبی لیزر – تیگفولاد آلیاژی 1.4418

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,222

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICME12_364

تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1392

چکیده مقاله:

در فرآیند جوشکاری ترکیبی لیزر – تیگ، پرتو لیزر و قوس الکتریکی به منظور تلفیق مزایا و جبران معایب هر دو فرآیند با یکدیگر ترکیب میشوند. سرعت بالای جوشکاری، بار حرارتی پایین، عمق نفوذ بالا، جوشکاری ضخامتهای بالا، پایداری بیشتر حوضچه مذاب و کیفیت متالورژیکی بالاتر از مزایای این فرآیند ترکیبی میباشند. در چند سال اخیر برای دستیابی به خصوصیات فرآیند لیزر تیگ توجه زیادی صورت گرفته است اما مطالعات اندک گزارش مناسبی برای کاربرد صنعتی این جوش ارائه داده است. در تحقیق حاضر از لیزر جامد Nd:YAG پالسی مدل IQL-10 با حداکثر توان متوسط 400 وات به همراه قوس الکتریکی دستگاه جوشکاری TIG با حداکثر آمپراژ 250 آمپر به عنوان دو منبع حرارتی تلفیق شده استفاده شد. فیکسچر مخصوصی به این منظور طراحی شد، که قابلیت تغییر فاصله دو منبع حرارتی را دارد. در این مقاله به بررسی و تحلیل تاثیر فاصله دو منبع حرارتی که یکی از مهمترین پارامترهای موثر این فرآیند میباشد پرداخته شده است و لذا فاصله بهینه انتخاب گردید. پارامترهای لیزر و تیگ با توجه به تحقیقات پیشین نویسندگان در تنظیم بهینه ثابت لحاظ شدهاند. همچنین مقایسه جوشکاری لیزر تنها و جوشکاری تیگ تنها با جوشکاری ترکیبی در تنظیمات یکسان صورت پذیرفت. نتایج حاکی از آن است که ابعاد هندسی در جوشکاری لیزر تنها کوچکتر از سایر روشها میباشد در حالی که عمق نفوذ جوشکاری ترکیبی از جوشکاریهای لیزر و تیگتنها بیشتر و در حدود دو برابر میباشد. لازم به ذکر است جوشکاری ترکیبی لیزر – تیگبرای اولین بار در ایران صورت میپذیرد.

کلیدواژه ها:

جوشکاری ترکیبی لیزر تیگ ، فولاد آلیاژی 1.4418 ، جوشکاری لیزر

نویسندگان

محمود مرادی

دانشجوی دکترا مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مجید قریشی

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

محمد جواد ترکمنی

آزمایشگاه فرآوری مواد با لیزر، مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران

جمشید صباغزاده

پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • wedig usig AMNoptim iation hbridmoce. lht JAd، Manuf Teghol, 2010. ...
  • Mig, G, ZXaoyan, and H. Ganwu, Bfetsofgas _ parameerson wed ...
  • Jabbaghzade, M.Jamedi, An lhetigation on the effed of pulsd Nd:AG ...
  • نمایش کامل مراجع