گاز طبیعی و انرژی خورشیدی؛ چالش ها و فرصت های ایران از منظر امنیت انرژی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 41
فایل این مقاله در 33 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EPPR-10-2_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1403
چکیده مقاله:
از آن جایی که گاز طبیعی بزرگترین سهم را در سبد انرژی کشور دارد و پاکترین سوخت فسیلی محسوب می شود، نحوه تولید، مصرف و مدیریت آن بر امنیت انرژی کشور بسیار تاثیرگذار بوده و به دلیل پاک بودن آن، همراه با انرژی های تجدیدپذیر، اجزا مهم گذار به انرژی های پایدار محسوب می شوند. ازآنجایی که ایران دومین ذخایر گاز طبیعی در جهان را داراست و از نظر جغرافیایی میان کشورهای تولیدکننده گاز در خاورمیانه، آسیای مرکزی و مصرف کننده گاز در آسیا و اروپا قرار دارد، ایران توانایی بالایی برای تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه وایفای نقش یک بازیگر کلیدی در بازار منطقه ای و جهانی گاز طبیعی را داراست. همچنین ایران به دلیل پتانسیل بالای تابش خورشیدی، پتانسیل بسیار بالایی برای تولید برق از این منبع تجدیدپذیر و پاک را داراست. هدف این پژوهش، بررسی چالش ها و فرصت های گاز طبیعی وانرژی خورشیدی و ارائه راهبردهایی برای بهبود امنیت انرژی ایران است. روش تجزیه و تحلیل این پژوهش براساس تحلیل رابطه خاکستری است. نتایج پژوهش نشان می دهد که تولید برق و صادرات حامل های انرژی بیشترین تاثیر را در امنیت انرژی ایران دارد.
کلیدواژه ها:
Natural gas ، Iran ، energy security ، energy hub ، governance ، reliability ، resilience ، گاز طبیعی ، ایران ، امنیت انرژی ، هاب انرژی ، حکمرانی ، پایایی و تاب آوری
نویسندگان
امیرمحمد مغانی
University of Tehran
بهاره حیدری
University of Tehran
عباس ملکی
Sharif University of Technology
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :