کاهش بیان ژن های دخیل در سنتز کراتین در بیماران مبتلا به لیشمانیوز جلدی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 44
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-14-55_008
تاریخ نمایه سازی: 12 آذر 1403
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، لیشمانیوز جلدی یک بیماری شایع و در حال افزایش است. درمان مناسب و سریع بسیاری از این بیماران، بعلت عدم آشنایی کافی با عواملی که در پاتوژنز لیشمانیوز جلدی نقش دارند، بسیار مشکل است. با استفاده از روشهای توالییابی RNA با کارایی بالا و بررسی نحوه بیان ژنهای مختلف در بافتهای گوناگون، افق جدیدی بر روی شناسایی عوامل پاتوژنز بیماریها و بدست آوردن روشهای درمانی جدید باز شده است.
مواد و روشها: این مطالعه در دو بخش بیوانفورماتیکی و بالینی انجام شد. مرحله اول تحقیق بر روی دیتای GSE۱۲۷۸۳۱ از سایت NCBI انجام گرفت. بعد از فیلتراسیونهای اولیه، آنالیز های DGEs و Gene Ontology بر روی ژنهای بدست آمده انجام گرفت. در بخش بالینی، میزان بیان نسبی ژنهای منتخب در مرحله قبلی در ۲۷ نمونه پوستی حاصل از اطراف زخم لیشمانیوز و ۱۲ نمونه سالم پوست، بروش qPCR ، اندازهگیری شد.
یافتهها: آنالیزهای بیوانفورماتیکی نشان میدهد فعالیت عمده یکصد ژن اول از لیست ژنهایی که بیشترین کاهش بیان را در زخم های لیشمانیوز دارند مربوط به ژن های کد کننده انواع پروتیین های کراتین میباشد و مسیر ژنتیکی " تشکیل فیلامانهای داخل بافتی" بیشتر از همه تحت تاثیر قرار میگیرد. تعداد زیادی از ژنهای فعال در ساخت کراتین، کاهش بیان شدید و معنی داری در طی لیشمانیوز جلدی پیدا میکنند. اندازه گیری سطح بیان ژنهای KRTAP۱۱-۱ و KRT۳۳B و KRT۸۵ و KRT۳۵ و KRT۸۶ و KRT۸۱ که بیشترین کاهش را در مرحله بیوانفورماتیک نشان داده بودند نشان دهنده هماهنگی نتایج مراحل بیوانفورماتیکی و بالینی میباشد. هر چند مقدار کاهش بیان در نمونههای ما کمتر بود.
نتیجه گیری: یکی از علل اصلی ایجاد زخمهای دیر بهبود یابنده در لیشمانیوز پوستی کاهش بیان گروه خاصی از ژنها میباشد که مسئول تولید کراتین میباشند. کراتین مولکولی مهم در ساخت و نگهداری از بافت اپیتلیال و پوست میباشد.
کلیدواژه ها:
Bioinformatics Analysis ، Differential gene expression analysis ، Gene Ontology Analysis ، Cutaneous leishmaniasis ، Keratin ، Iau Science. ، آنالیز بیوانفورماتیک ، آنالیز بیان افتراقی ژنها ، آنالیز هستی شناسی ژن ، لیشمانیوز جلدی ، کراتین ، Iau Science
نویسندگان
سعید قربیان
Department of Molecular Genetics, Ahar Branch, Islamic Azad University, Ahar, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :