بررسی پارامترهای همزدن مکانیکی ایزوترمال بر ریزساختار و سختی آلیاژ Al-A356 با استفاده از روش تاگوچی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 842

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICME12_233

تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1392

چکیده مقاله:

فرآیند ریخته گری با همزن مکانیکی یکی از روشهای شکل دهی نیمه جامد میباشد که برای تولید قطعات ریختگی با ساختار کروی از آلیاژها با نقطه ذوب پایین مانند آلیاژهای آلومینیم و منیزیم کاربرد وسیعی یافته است. طراحی آزمایشات به عنوان روشی برای بهبود کیفیت و افزایش بهره وری و از طریق انجام برخی آزمایشها، آگاهانه تغییراتی را در فرآیند یا سیستم اعمال میکند تا تاثیر آنها در مشخصه های عملکردی یا پاسخ فرآیند مورد بررسی قرار گیرد. در این تحقیق با استفاده از روش تاگوچی اثرات پارامترهای موثر بر ریزساختار و میزان سختی آلیاژ آلومینیوم A356 که توسط روش همزن مکانیکی به صورت ثقلی در داخل یک قالب فلزی ریخته گری شده، مورد ارزیابی قرار گرفته است. بر اساس آزمایشات صورت گرفته و بررسی ریزساختار شمش تولید شده به کمک این روش نشان می دهد که در مدت زمان همزدن 10 دقیقه، دمای قالب 100 درجه سانتیگراد، سرعت همزدن 300 دور بر دقیقه و دمای همزدن 603 درجه سانتیگراد شرایط مطلوب حاصل میگردد. دلیل بهبود میزان سختی در این حالت میتواند ناشی از توزیع یکنواخت تر ذرات α اولیه به صورت دانه های کروی شکل و ریزتر شدن این دانه ها در حجم شمش تولیدی باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمد بتکن

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سلمان نوروزی

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

امین کلاه دوز

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :