جایگاه ادبیات کودک و نوجوان در فبک

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
  • کد COI اختصاصی: RTTCH03_1151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان جهاندار

دکترای تخصصی زبان و ادبیات فارسی ، دانشگاه شهرکرد

چکیده

لازمه رشد فکری، حضور ویژگی هایی نظیر باز بودن دریچه های فکری ، گستردگی افق اندیشه، گشودگی فضای اندیشه و انعطاف پذیری است تا بر مبنای این خصوصیات، فرد توانایی بررسی اندیشه های گوناگون را در خود بیابد . لیپمن با در نظر گرفتن این خصایص تفکر فلسفی، در واقع محورهای اصلی آموختن فلسفه به کودکان را برای خود مشخص ساخته است . مهمترین مواد آموزشی در برنامه فلسفه برای کودکان، برای کندوکاو فلسفی ، داستان است . قصه ها ابزار بنیادین »معنادهی« و الگوی طبیعی تفکر محسوب می شوند که کودکان پیش از مدرسه از طریق افسانه ها، داستان های کودکانه و تاریخچه خانوادگی خود، آن ها را فرا می گیرند. قصه ها ترکیب قدرتمندی برای سازمان دهی و انتقال اطلاعات و معنادهی به زندگی دارند . این پژوهش به روش توصیفی – تحلیلی بر آن است تا به بررسی جایگاه ادبیات کودک و نوجوان در فبک بپردازد .

کلیدواژه ها

ادبیات کودک ، فلسفه ، فبک ، تفکر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.