بررسی اثر کورکومین بارگذاری شده در اگزوزوم بر تکثیر سلول های سرطانی تخمدان رده SKOV۳
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 71
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-21-155_005
تاریخ نمایه سازی: 12 آذر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: کورکومین یک ترکیب پلی فنلی است که از ریزوم گیاه زردچوبه استخراج می شود. با وجود خواص ضد توموری، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این رنگدانه، به دلیل حلالیت ضعیف و ناپایداری در محیط های آبی و شرایط فیزیولوژیکی بدن، کاربرد آن در درمان بیماری ها محدود شده است. امروزه محققان در تلاشند تا یک نانوحامل کارآمد برای استفاده از این رنگدانه در کاربردهای دارویی طراحی کنند. اگزوزوم ها نانووزیکول های لیپیدی هستند که توسط انواع سلول ها در محیط خارج سلولی رها می شوند و وظیفه انتقال مواد بیولوژیکی بین سلول ها را بر عهده دارند، بنابراین بهترین انتخاب برای این هدف محسوب می شوند. در این مطالعه، بارگذاری کورکومین در اگزوزوم ها برای افزایش حلالیت و پایداری آن و تسهیل تحویل آن به سلول های تخمدانی مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش ها: پس از جداسازی اگزوزوم با اولتراسانتریفیوژ و بررسی ساختار آن با SEM، TEM و DLS، کورکومین با سه روش انکوباسیون، سونیکاسیون و چرخه های متوالی انجماد- ذوب در اگزوزوم بارگذاری و سپس با استفاده از روش MTT، اثر سمیت کورکومین بر سلول های SKOV۳ بررسی شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میزان بارگذاری کورکومین در اگزوزوم بسیار کم (کمتر از ۱۰ درصد) بوده و سونیکاسیون و اعمال چرخه های انجماد-ذوب هیچ تاثیری بر افزایش بارگذاری کورکومین در اگزوزوم ها ندارند. بر اساس نتایج تست سمیت، مقدار IC۵۰ کورکومین آزاد و کورکومین بارگذاری شده اگزوزومی به ترتیب ۱۵۰ و ۲۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر بود. اگرچه درصد بارگذاری کورکومین بسیار پایین بود، اما نتایج سنجش MTT نشان داد که بارگذاری کورکومین در اگزوزوم نقش مهمی در تحویل کارآمد آن به سلول های SKOV۳ دارد.
نتیجه گیری: می توان نتیجه گرفت که با وجود پایداری بسیار بالای اگزوزوم ها و ایمنی این نانووزیکول های سلولی، برای کارایی بهتر در دارورسانی، باید مطالعات بیشتری برای بهینه سازی روش های بارگذاری دارو در اگزوزوم ها انجام شود.
کلیدواژه ها:
curcumin ، exosome ، drug loading ، ovarian cancer ، SKOV۳ ، کورکومین ، اگزوزوم ، بارگذاری دارو ، سرطان تخمدان ، SKOV۳
نویسندگان
Reihaneh Ramezani
Department of Family Therapy, Women Research Center, Alzahra University, Tehran, Iran
Hanieh Minatour Sajadi
Department of Biochemistry, Faculty of Life Sciences, Islamic Azad University, Tehran North Branch, Tehran, Iran
Sadegh Babashah
Department of Genetics, Faculty of Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :