تبیین عوامل موثر بر حس تعلق به مکان در محلات برنامه ریزی شده شهری با استفاده از معادلات ساختاری (مورد مطالعه محله جاهد شهر مشهد)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 37

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HOVIAT-18-1_004

تاریخ نمایه سازی: 12 آذر 1403

چکیده مقاله:

در جوامع امروزی که بحران هویت یکی از مشکلات پیش روی شهرنشینی در توسعه های جدید است؛ احساس تعلق به مکان با گسترش روح مشارکت و تعامل با مکان به ایجاد دغدغه های مشترک میان ساکنین و افزایش میزان پایداری اجتماعی می انجامد. این پژوهش مبتنی بر پارادایم اثبات گرایی، منطبق بر ملاحظات روش شناسی کمی از نوع توصیفی تحلیلی است. با روش پیمایش و ابزار پرسشنامه، تعداد ۱۹۵ نمونه به صورت تصادفی ساده از ساکنین محله جاهدشهر انتخاب و با استفاده از آزمون فریدمن اولویت بندی شاخص های موثر بر حس تعلق به مکان مشخص شد. به وسیله ی مدلسازی معادلات ساختاری میزان تاثیر هریک از مولفه ها بر حس تعلق به مکان مشخص گردید. نتایج نشان می دهد مولفه ادراکی معنایی، بیشترین میزان تاثیر گذاری بر حس تعلق به مکان در محله جاهد شهر را دارد و در درجات بعدی مولفه های فردی-اجتماعی،کالبدی-زمینه ای و فعالیتی-عملکردی قرار دارند.

کلیدواژه ها:

جاهد شهر ، حس تعلق به مکان ، محله برنامه ریزی شده ، معادلات ساختاری

نویسندگان

فاطمه میرزائیان

دانشگاه فردوسی مشهد

ایمان قلندریان

استادیار گروه شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد