اثر یک وهله فعالیت ورزشی مقاومتی با دو شدت و ریکاوری متفاوت بر بیان ژن های TNF-αو اینترلوکین -۶، hs-CRP و نشانگر ایمنی- التهابی سیستمیک SII بر زنان بدنساز
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 42، شماره: 780
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 23
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-42-780_002
تاریخ نمایه سازی: 12 آذر 1403
چکیده مقاله:
مقاله پژوهشی مقدمه: تمرینات مقاومتی با بار زیاد (High-load resistance training) HLRT، موجب تغییرات فیزیولوژیکی در سیستم های بدن از جمله در سیستم ایمنی شود. از سوی دیگر تحقیقات کمی بر روی اثر تمرینات بدنسازی با شدت بالا بر سیستم ایمنی زنان انجام شده است. پژوهش حاضر اثر یک وهله فعالیت مقاومتی با دو شدت و ریکاوری متفاوت بر بیان ژن TNF-α و اینترلوکین-۶، hs-CRP و نشانگر ایمنی- التهابی سیستمیک (Systemic Immune-Inflammation Index=P × N/L) SII بر زنان بدنساز مورد بررسی قرار داد. روش ها: در این مطالعه ی نیمه تجربی، ۱۲ زن ورزشکار بدنساز سالم (سن ۵ ± ۳۰) داوطلب شرکت در این مطالعه شدند. شرکت کنندگان پس از پر کردن فرم رضایت نامه ی عمل در ۴ جلسه تمرینی، دو وهله ی تمرینی با شدت ۷۰ و ۸۵ درصد یک تکرار بیشینه (Repitition Maximum ۱RM) را یکبار با زمان ریکاوری یک دقیقه و بار بعدی با دو دقیقه ریکاوری انجام دادند. ۳۶ ساعت بعد از اتمام هر جلسه تمرین، پس از ۱۰ ساعت ناشتا نمونه گیری انجام شد. نمونه ها با ۳۰۰۰ دور در دقیقه سانتریفیوژ و در دمای منفی ℃۲۰- نگهداری شدند. در پایان، همه مقادیر TNF-αو اینترلوکین-۶، hs-CRP و نشانگرهای ایمنی- التهابی سیستمیکSII چهار مرحله با یکدیگر مقایسه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در سطح معنی داری ۰/۰۵ α ≤ استفاده شد. یافته ها: بر اساس نتایج تمرین مقاومتی به روش HLRT در مقایسه با تمرینات مقاومتی با شدت متوسط، با افزایش شدت تمرین تا ۱RM ۸۵ درصد و ریکاوری یک دقیقه کاهش معنی داری در سطح اینترلوکین-۶، TNF-α (با ۰/۰۰۱ > P) و hs-CRP(با ۰/۰۲۵ > P) و افزایش معنی دار میزان نشانگرهای التهابی- ایمنی سسیستماتیک (Systemic Immune-Inflammation Index=P × N/L) SIIi (۰/۰۰۱ > P) همراه بود. نتیجه گیری: به نظر می رسد افزایش شدت وهله تمرین مقاومتی- با افزایش بار- HLRTدر سیستم ایمنی اثر منفی نداشته و موجب کاهش فاکتورهای پیش التهابی اینترلوکین-۶ و TNF-α و hs-CRP و همچنین افزایش SII که نشانه ی کاهش احتمال التهاب در زنان بدنساز می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آذر ممتاز
دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزشی ،گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
رامین شعبانی
استاد، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
علیرضا علمیه
دانشیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :