بررسی هیستوپاتولوژیک روده یک مورد گاو تلف شده مشکوک به بیماری یون (پاراتوبرکلوزیس ) از یکی از دامداری های شهرستان آمل
محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 68
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MVTCONF02_409
تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1403
چکیده مقاله:
بیماری یون یک بیماری باکتریایی عفونی است که عمدتا دستگاه گوارشی و غدد لنفاوی مرتبط با آن را در نشخوارکنندگان تحت تاثیرقرار می دهد . از نظر ماکروسکوپی ضخیم شدگی تکه ای در قسمت انتهایی روده کوچک ، سکوم و کلون پروگزیمال قابل مشاهده می باشد. از نظر میکروسکوپی گرانولوم های غیر پنیری متشکل از ماکروفاژ ها با سیتوپلاسم کف آلود و حاوی تعداد زیادی ارگانیسم های اسید فست از ویژگی های مهم تشخیصی هیستوپاتولوژیک این بیماری می باشد . یک نمونه روده کوچک از یک گاو بالغ تلف شده کالبدگشایی شده از یکی از دامداری های شهرستان آمل به آزمایشگاه آسیب شناسی دانشکده دامپزشکی ارسال شد و پس از بررسی های ظاهری و مشاهده ضخیم شدگی در جدار روده، نمونه برداری هیستوپاتولوژیک از ناحیه مشکوک به عمل آمد. مطالعه ریزبینی اسلایدهای تهیه شده از روده نشان دهنده تخریب و ضخیم شدگی پارین و ویلی ها به همراه کوتاه و کند شدن ویلی های روده بود. بزرگنمایی بالاتر نشان دهنده تجمع ماکروفاژها با سیتوپلاسم کف آلوده در ناحیه پارین روده و ویلی ها بود. نتایج حاصل از مطالعات هیستوپاتولوژیک به همراه تاریخچه بیان شده از سوی صاحب دام شامل لاغری مفرط، اسهال و کاهش ضریب تبدیل حیوان تلف شده می تواند ما را به تشخیص قطعی بیماری برساند. هر چند برای رسیدن به قطعیت بالاتر تشخیصی می توان از رنگ آمیزی اختصاصی زیل -نلسون برای مشاهده باسیل های باکتری در داخل ماکروفاژهای انباشته شده در ناحیه پارین روده و در داخل ویلی ها نیز بهره برد.
نویسندگان
نویده میرزاخانی
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران.*استان مازندران، آمل، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، دانشکده دامپزشکی، گروه پاتوبیولوژیکدپستی: ۴۶۱۵۶۶۴۶۱۶