بررسی اثرات ضد قارچی و آپوپتوز لینالول، سیترال و کارواکرول به صورت جداگانه و در ترکیب با نیستاتین بر روی ایزوله های Pichia kudriavzevii

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 58

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MVTCONF02_366

تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1403

چکیده مقاله:

Pichia kudriavzevii (نام قدیمی : (Candida krusei به دلیل مقاومت ذاتی آن در برابر داروها ی مختلف ضدقارچی ، تهدید قابل توجهی برای بیماران مبتلا به نقص ایمنی است . در این مطالعه پتانسیل ضد کاندیدیایی سیترال، لینالول و کارواکرول را در ترکیب با نیستاتین علیه سویه های P. kudriavzevii بررسی شد.با استفاده از روش Microdilution به دنبال دستورالعمل CLSI، حداقل غلظت مهاری (MICs) و غلظت قارچ کش (MFCs) تعیین شد. سیترال و کارواکرول مقادیر MIC از ۵۰ تا ۱۰۰ μg/ml را نشان دادند که میانگین آنها به ترتیب ۹۹/۱۶ ± ۲۴/۷۰ μg/ml و۹۹/۱۶ ± ۹۰/۸۶ μg/ml بود. لینالول با مقادیر MIC بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ μg/ml، به طور متوسط ۷۳.۳۸±۱۵۰ μg/ml فعالیت ضدقارچی ضعیف تری را نشان داد. اثرات هم افزایی این فنل ها با نیستاتین از طریق FICIS ارزیابی شد. همچنین ، فلوسیتومتری برای ارزیابی القای آپوپتوز در این گونه استفاده شد.کارواکرول در ترکیب با نیستاتین در برابر تمام ۲۱ جدایه آزمایش شده، لینالول در ۱۷ جدایه و سیترال فقط در ۲ جدایه هم افزایی را نشان داد. این یافته ها الگوهای متمایز هم افزایی بین ترکیبات مختلف و نیستاتین را در برابر P. kudriavzevii برجسته می کند. همچنین ، کارواکرول به عنوان قوی ترین القاکننده آپوپتوز در تمام سویه های P. kudriavzevii و پس از آن سیترال و لینالول ظاهر شد. این نشان می دهد که کارواکرول نه تنها دارای اثر ضدقارچی قوی تری است ، بل که توانایی بارزتری برای ایجاد آپوپتوز در P. kudriavzevii دارد. در نتیجه ، این مطالعه از پتانسیل کارواکرول، سیترال و لینالول به عنوان عوامل ضد کاند یدا حمایت می کند و مکمل آنها با نیستاتین را برای درمان عفونت های P. kudriavzevii پیشنهاد می کند.

نویسندگان

عقیل شریف زاده

گروه میکرو بیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ا یران.

سپیده اسدی

گروه پاتو بیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نو ین آمل، آمل، ایران.

حجت اله شکری

گروه پاتو بیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نو ین آمل، آمل، ایران.

محمدحسین غفاری

دانشجوی دامپزشکی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه ، ایران.

سیده نرگس فاطمی

دانشجوی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران .