بررسی شبکه همکاری اعضای هیات علمی پژوهشگاه های فنی و مهندسی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در شهر تهران: بازه زمانی ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵
محل انتشار: پژوهشنامه علم سنجی، دوره: 5، شماره: 9
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 44
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RSCI-5-9_013
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1403
چکیده مقاله:
هدف: هدف از این تحقیق بررسی شبکه همکاری اعضای هیات علمی پژوهشگاههای فنی و مهندسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شهر تهران بین سالهای ۲۰۱۱-۲۰۱۵ میباشد.روش شناسی: این پژوهش از نوع پژوهش های علمسنجی است که با استفاده از روش تحلیل شبکههای اجتماعی به انجام رسیده است. جامعه آماری پژوهش شامل تولیدات علمی ۷ پژوهشگاه فنی و مهندسی وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری مستقر در شهر تهران است.یافته ها: پس از بررسی ۷ پژوهشگاه از منظر نویسندگان پر تولید، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در رتبه اول و پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در رتبه دوم قرار گرفتند. هم چنین ضریب همکاری در تولیدات علمی با همکاری ۳ نویسنده، تعداد بیشتری داشتهاند. بر اساس شاخص پیوستگی نشان داده شد که تنها ۲۶% پژوهشگران به نوعی با یکدیگر همکاری داشتهاند. در شبکه همکاری بین پژوهشگاهها، فعالترین پژوهشگاه، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی میباشد. همچنین نشان داده شد که بیشترین تولیدات علمی با کشور ایالات متحده آمریکا بوده است.نتیجه گیری: حوزه موضوعی میتواند یکی از عوامل تولیدات علمی بالای دو پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری باشد. نتیجه نشان داد که در تعاملات علمی، تمایل به کار گروهی در پژوهشگاههای فنی و مهندسی شهر تهران به شدت سست است. از جمله دلایل آن توجه صرف به مباحث بنیادی هر رشته و عدم توجه به حل مسائل و موضوعات بینرشتهای است. پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی دارای موقعیت ممتازی در بین پژوهشگاههای دیگر است و قدرت و نفوذ بیشتری در شبکه دارد. ایالات متحده آمریکا در کانون توجه پژوهشگران جهت همکاری بوده است و این مساله میتواند به دلیل موانع کمتر در این کشور باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم فولادیان
کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران
صدیقه محمداسماعیل
دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :