بررسی مشارکت علمی دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی در تولید علم براساس داده های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
محل انتشار: پژوهشنامه علم سنجی، دوره: 6، شماره: 12
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 41
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RSCI-6-12_012
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1403
چکیده مقاله:
هدف: این پژوهش بررسی مشارکت علمی دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی در تولید علم بود.روش شناسی: این پژوهش از نوع توصیفی علم سنجی است که با استفاده از شاخص های علم سنجی، مدارک علمی دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی را مورد مطالعه قرار داده است. جامعه آماری شامل کلیه مدارک علمی دانشجویان رشته علم اطلاعات و دانش شناسی نمایه شده در پایگاه ISC (بازه زمانی ۱۳۸۷-۱۳۹۴) است.یافته ها: دانشجویان در این بازه ۴۹۰ مدرک علمی منتشر کرده بودند. مقطع دکترا دارای بیشترین تعداد تولید علم و الگوی غالب همکاری شان مشارکت گروهی بود. از لحاظ تعامل علمی، دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در رتبه نخست و پس از آن به ترتیب دانشجویان دانشگاه شهید چمران، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه تهران در رتبه های بعدی قرار داشتند. از نظر تعداد انتشارات علمی، دانشجویان دانشگاه شهید چمران با ۹۷ مدرک در رتبه نخست و دانشجویان دانشگاه فردوسی با انتشار ۹۶ مدرک در رتبه دوم قرار داشتند. دیگر یافته ها نشان دادند که اختلاف معناداری بین نوع دانشگاه با میزان تولیدات علمی دانشجویان وجود دارد.نتیجه گیری: مشارکت دانشجویان در تولید علم گرچه روبه رشد بوده، ولی به نسبت تعداد دانشجویان حدودا ۱۰.۰ بود که قابل توجه نیست. چنین امری توجه بیشتر گروه های آموزشی و سیاست گذاران را در جهت استفاده بهینه از پتانسیل دانشجویان تحصیلات تکمیلی می طلبد.
کلیدواژه ها:
Scientific production ، Islamic World Science Citation Center ، students in field of knowledge and information science ، Scientometrics
نویسندگان
هاجر صفاهیه
Assistant Professor, Information Science and Knowledge Studies, Rre-search Department of Evaluation and Collection Development, regional information center for science and technology, Shiraz.
مریم خسروی
M.S. in Information Science and Knowledge Studies, Scietometrics field, regional information center for science and technology, Shiraz.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :