یک مطالعه در دوران کرونا: درمان ارتباطی والد-کودک برای مشکلات رفتاری کودکان

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 38

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JFMH-26-5_005

تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی مداخله مجازی در برنامه بازی درمانی والدین-کودک بر مشکلات رفتاری کودکان در قرنطینه کووید-۱۹ انجام شد. مواد و روش ها: در مطالعه حاضر که در شهر شاهرود در سال ۱۳۹۹ انجام شد، ۲۶ مادر با کودکان ۳ تا ۹ ساله مبتلا به مشکلات رفتاری داوطلبانه از طریق تماس در شبکه های اجتماعی وارد مطالعه شدند. آنها به طور تصادفی به دو گروه مداخله و انتظار تقسیم شدند. برنامه مداخله شامل یک بسته آموزشی بازی درمانی بر اساس رابطه والد-کودکی برگرفته از مدل لندرث بود که در ده جلسه گروهی مجازی ۹۰ دقیقه ای هفتگی اجرا شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه رفتار کودک آیبرگ (ECBI) و آزمون خانه- درخت- فرد (HTP) بود. داده ها با استفاده از مدل MANCOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: در نهایت ۱۸ مادر فرآیند تحقیق را تکمیل کردند. در مقایسه دو گروه، نمرات شدت مشکل (۱۷/۴۵ = F (۱۶/۱)، ۰۰۱/۰= P، ۹۴/۰= ηp۲) و مشکل رفتاری (۰۲/۳۴=F (۱۶/۱)، ۰۰۱/۰=P، ۹۷/۰= ηp۲) به طور معنی داری به دست آمد. متفاوت است. نتایج نشان داد که درمان رابطه کودک و والدین به طور معناداری مشکلات رفتاری کودکان را کاهش می دهد. نتیجه گیری: به نظر می رسد درمان رابطه ای کودک و والدین می تواند به طور موثری مشکلات رفتاری کودکان را در شرایط قرنطینه مشابه با همه گیری کووید-۱۹ بهبود بخشد.

نویسندگان

Sara Pishdadian

M.Sc. in psychology, Islamic Azad University, Shahrood Branch, Shahrood, Iran.

Seyyed Mohsen Asgharinekah

Associate professor of psychology, Department of Counseling and Educational Psychology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

Seyedeh Soleil Ziaee

Assistant professor of clinical psychology, Institute for Islamic Studies in Humanities, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.