ارائه الگوی رفتار خودکشی بر اساس اضطراب با میانجیگری نیازهای بین فردی در اقدام کنندگان به خودکشی
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 13، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 46
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-13-3_007
تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: اضطراب با تحت تاثیر قرار دادن میزان نیازهای بین فردی موجب رفتار خودکشی می شود. هدف پژوهش حاضر ارائه الگوی علی رفتار خودکشی بر اساس اضطراب با میانجیگری نیازهای بین فردی در اقدام کنندگان به خودکشی بود.
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش همه بیماران اقدام کننده به خودکشی شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بود که از میان آن ها ۳۹۶ تن به شیوه نمونه گیری در دسترس از بیمارستان بهارلوی تهران انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی، "پرسشنامه رفتار خودکشی" (Suicide Behaviors Questionnaire)، "سیاهه اضطراب بک" (Beck Anxiety Inventory) و "پرسشنامه نیازهای بین فردی" (Interpersonal Needs Questionnaire) استفاده شد. در مطالعه حاضر روایی ابزارها بررسی نشده و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفاکرونباخ اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس ۲۶ و آموس نسخه ۲۶ تحلیل شد.
یافته ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد بین اضطراب با رفتار خودکشی (۳۲/۰=β، ۰۰۱/۰=P)، ادراک سربار بودن با رفتار خودکشی (۲۸/۰=β، ۰۰۱/۰=P) و تعلق پذیری خنثی با رفتار خودکشی (۲۹/۰=β، ۰۰۱/۰=P) همبستگی مستقیم مثبت و معنادار وجود داشت. ادراک سربار بودن (۷۷/۶=Z، ۰۰۱/۰=P) و تعلق پذیری خنثی (۷۸/۶=Z، ۰۰۱/۰=P) همبستگی بین اضطراب با رفتار خودکشی را میانجیگری کردند.
نتیجه گیری: اضطراب همبستگی مثبت مستقیم و غیرمستقیم و با میانجی گری نیازهای بین فردی با رفتار خودکشی دارد. لذا تشخیص و بررسی نیازهای بین فردی در افراد مبتلا به اضطراب جهت کاهش رفتار خودکشی گرا در آن ها پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مژگان محبوبی مطبوع
Islamic Azad University
وحید احمدی
Islamic Azad University
حمیرا سلیمان نژاد
Islamic Azad University
امیرحسین جعفری مهدی آباد
Tehran University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :