تاثیر آموزش خود مراقبتی مبتنی بر نقشه مفهومی بر کیفیت زندگی مبتلایان آرتریت روماتوئید: پروتکل مطالعه
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 19، شماره: 5
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 2
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-19-5_008
تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی، خودایمنی، مزمن و پیشرونده با علایم بالینی متغیر می باشد، که تاثیر منفی روی ابعاد زندگی افراد مبتلا دارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش خود مراقبتی مبتنی بر نقشه مفهومی بر کیفیت زندگی مبتلایان آرتریت روماتوئید انجام می شود.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع مطالعه کارآزمایی بالینی غیر تصادفی می باشد. روش نمونه گیری به صورت در دسترس و مستمر می باشد. نمونه گیری از بین بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به درمانگاه های روماتولوژی بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام خواهد شد. ابتدا ۳۵ نفر در گروه کنترل و ۳۵ نفر بعدی درگروه آزمون قرار خواهند گرفت. ابزارگردآوری داده ها در این پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه کیفیت زندگی در بیماران آرتریت روماتوئید (RAQoL) است. مداخله در گروه آزمون به صورت دو جلسه آموزش خودمراقبتی به شیوه نقشه مفهومی می باشد و در دو هفته انجام می شود. گروه کنترل آموزش های روتین دریافت می کند. کیفیت زندگی بیماران در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون (یک ماه بعد از آخرین آموزش) برای هر دو گروه کنترل و آزمون انجام خواهد شد. تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ انجام می شود.
یافته ها: این مداخله احتمالا می تواند باعث تغییر و بهبودی در کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید شود.
نتیجه گیری: استفاده از شیوه های نوین آموزشی در آموزش خود مراقبتی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید جهت ارتقا کیفیت زندگی ضروری به نظر می رسد. لذا مطالعه حاضر بر روی آموزش خود مراقبتی مبتنی بر نقشه مفهومی در بیماران آرتریت روماتوئیدی انجام خواهد شد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نوید داداشی
Tehran University of Medical Sciences
نسرین رسول زاده
Tehran University of Medical Sciences
زهرا روددهقان
Tehran University of Medical Sciences
شیما حقانی
Iran University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :