بررسی روند دگرگونی های شناسه های کمی طلاق در دهه های ۸۰ و ۹۰ در استان فارس

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_FPCE-9-1_001

تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1403

چکیده مقاله:

زمینه: کارگزاران و سیاست گذاران تنها هنگامی می توانند به برنامه ریزی کلان مبادرت ورزند که تصویری روشن از چگونگی آسیب های اجتماعی داشته باشند. بر پایه تحقیقات پیشین نرخ طلاق روبه افزایش بوده؛ ولی آنچه معمولا در رسانه ها بازتاب می یابد بحرانی نیست. شناسه طلاق روی هم رفته کشور از یک سو و در کلان شهرهایی مانند شیراز از سویی دیگر ما را بر آن داشته است که به بررسی روندهای طلاق در دهه ۸۰ و ۹۰ بپردازیم. هدف این پژوهش نقد و بررسی شناسه های کمی ی موجود در این زمینه به بررسی روند دگرگونی های طلاق است. روش: پژوهش حاضر با روش تحلیل ثانویه انجام شده است. یافته ها: شناسه طلاق در دهه ۸۰ نشان می دهد به طور میانگین در استان فارس به ازای هر هزار زن متاهل ۶۰/۳ درصد طلاق روی داده است و این شناسه با روندی افزایشی تا سال ۱۳۹۳ به ۳۷/۶ طلاق به ازای هر هزار زن متاهل رسیده است. اگرچه در سال های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ شناسه کاهش یافته است، ولی این شناسه مجددا در سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ روندی افزایشی در پیش گرفته است. اگرچه روند شناسه های کمی ی طلاق در همه شهرستان های استان فارس یکی نبوده و برخی شهرستان ها به طور میانگین در طول سال های بررسی شده شناسه طلاق بالاتری داشته اند. نتیجه­ گیری: افزایش طلاق اگرچه یک واقعیت اجتماعی است؛ ولی بحران گونه نیست. چراکه پدیده طلاق را بایستی در گسترده دگرگونی های گسترده فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه فهم کرد.

نویسندگان

مریم مومنی

PhD, Faculty of Economics and Management of Social Sciences University lecturer and researcher of philosophy and lifestyle studies think tank, Shiraz University, Shiraz, Iran.

فرشاد کرمی

PhD, Faculty of Economics and Management of Social Sciences, Shiraz University, Researcher of the Islamic Council, Shiraz, Iran.

فاطمه بیتا

Ph.D. in Psychology, Iran, Senior Researcher at Philosophy and Lifestyle Studies and Family Counseling Institutebita, Shiraz, Iran.

حمید مقامی

Ph.D. in philosophy of education, director of philosophy and lifestyle studies think tank, and family counselor, Shiraz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :