نگرشی تحلیلی بر جایگاه ژئومورفوتوریسم در توسعه پایدار گردشگری مناطق آزاد (مورد : منطقه آزاد قشم)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 800

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEHSD01_026

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1392

چکیده مقاله:

امروزه صنعت توریسم به عنوان یک مقوله مهم و تاثیر گذار در اقتصاد جهانی پذیرفته شده است و کشورهای مختلف جهان برایرسیدن به توسعه پایدار ، در این راستا تلاش می نمایند. در این بین اکوتوریسم به عنوان الگوی فضایی گردشگری در طبیعت، بیشترینسازگاری را با توسعه دارد. در این راستا منطقه آزاد و ساحلی قشم با توجه به پتانسیل های فراوان از جمله اکوتوریسم و ژئوموفوتوریسمو... می تواند با مدیریت و برنامه ریزی علمی به یکی از قطبهای توریستی در سطح کشور تبدیل گردد که باتوسعه کارکرد ها ومحورهای گردشگری و بلاخص اکوتوریسم به عنوان یکی از راهبردها و اهداف توسعه ای ، تحقق بخش توسعه ی منطقه ای در کشور رادارا باشد.این مقاله که نوع تحقیق آن ، کاربردی- توسعه ای و روش بررسی آن توصیفی - تحلیلی و پیمایشی است بر آن است تا با در نظرآوردن عوامل موثر برگسترش اکوتوریسم بلاخص ژئومورفوتوریسم ، نقاط ضعف و قوت به همرا ه فرصت ها و تهدید ها رامورد بررسیقرار داده تا با ایجاد دیدی علمی و مبتنی بر واقعیت های موجود ، ضمن شناسایی عوامل دخیل درگسترش ژئومورفوتوریسمدرشهرستان ساحلی قشم به ارائه راهبردهای اجرایی توسعه ژئومورفوتوریسم نیز بپردازد. یافته های تحقیق نشان می دهد کهشهرستان قشم قابلیت تبدیل به یکی از قطبهای ژئومورفوتوریسم ایران را دارا می باشد اما وضعیت فعلی نشان داد که این قابلیت وپتانسیل مورد غفلت واقع شده و در ادامه این چشم پوشیها این پتانسیل های ژئومورفوتوریسم در حال از بین رفتن هستند.

نویسندگان

ریحانه برومند

کارشناس ارشد جغرافیای طبیعی - خراسان رضوی- دانشگاه فردوسی مشهد

عباسعلی حسین پور

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای طبیعی - خراسان رضوی- دانشگاه فردوسی مشهد

سیددانا علی زاده

دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری- تهران- دانشگاه خوارزمی تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Russo, Antonio P. And Jan van der Borg (2002): Planning ...
  • اعلی زاده، سید دانا(1389)، یررسی آسیب های اجتماعی گردشگری در ...
  • ارخشانی نسب - ضرابی (1388) چالش ها و فرصت های ...
  • I6] گلکار، کورش (1384) مناسب سازی تکنیک تحلیلی سوات (sowt) ...
  • Chiang Lee, Chien and Chun-Ping Chang. (2002): Tourism development and ...
  • نمایش کامل مراجع