بررسی کارایی حذف رنگ اسید اورانژ ۷ با روش جذب سطحی توسط کربن فعال پنبه از محلول های آبی
محل انتشار: مجله تحقیق و توسعه سلامت، دوره: 2، شماره: 1
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 37
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHRD-2-1_005
تاریخ نمایه سازی: 23 آبان 1403
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: رنگ ها، گروهی از مواد آلی با ساختاری پیچیده، غالبا سمی، سرطان زا، جهش زا، مقاوم به تجزیه بیولوژیکی و یکی از مهمترین آلاینده های فاضلاب صنایع نساجی و رنگرزی بوده که تخلیه آنها در محیط زیست، معضلات شدیدی را ایجاد می کند. روش های مختلفی برای جداسازی رنگ ها از فاضلاب وجود دارد که فرایند جذب، یکی از روش هایی است که در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده و تحقیقات زیادی در زمینه جستجوی جاذب های ارزان قیمت و موثر در جذب انواع رنگ ها انجام شده است. در این مطالعه، قابلیت کربن فعال پنبه برای جذب رنگ اسید اورانژ ۷ مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، پنبه مورد نیاز از شهرستان گناباد تهیه و جهت کربنه کردن، به مدت دو ساعت درون کوره الکتریکی در دمای ۵۵۰ درجه سانتی گراد قرار گرفت. سپس تاثیر متغیرهای دوز جاذب، pH، زمان تماس و غلظت رنگ بر راندمان حذف رنگ از محلول های آبی سنتتیک در دمای محیط (۲۷ درجه سانتی گراد) بررسی شد.
یافته ها: نتایج آزمایشات نشان داد که با افزایش دوز جاذب، کاهش pH، افزایش زمان تماس و کاهش غلظت اولیه رنگ، فرآیند جذب بهبود می یابد. مطابق یافته های این مطالعه، حداکثر راندمان حذف، معادل ۸۷ درصد در شرایط بهینه در مقدار۱ گرم بر لیتر جاذب،۲=pH، غلظت اولیه رنگ ۵ میلی گرم برلیتر و زمان تماس ۸۰ دقیقه بدست آمد.
نتیجه گیری: پنبه می تواند به عنوان یک گزینه مناسب و موثر، باتوجه به قیمت ارزان و در دسترس بودن، برای کاهش میزان رنگ اسید اورانژ ۷ از محلول های آبی سنتتیک به کار گرفته شود.
کلیدواژه ها:
Adsorption ، Acid Orange ۷ ، Aquous solution ، Cotton activated Carbon ، جذب ، رنگ اسید اورانژ ۷ ، کربن فعال پنبه ، محیط آبی
نویسندگان
حامد بیگلری
gonabad university of medical science
حسن رضا رکنی
gonabad university of medical science
احمد زارعی
gonabad university of medical science
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :