مطالعه فیلم زیست تخریب پذیر پلی لاکتیک اسید حاوی نانو ذرات نقره سنتز شده از عصاره مرزه ریشنگری بر خواص فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیله مرغ در دمای یخچالی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 12
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-21-154_002
تاریخ نمایه سازی: 14 آبان 1403
چکیده مقاله:
عصاره های گیاهی و نانوذرات تهیه شده از آن ها به جهت دارا بودن خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی می توانند در افزایش مدت ماندگاری گوشت مورد استفاده قرار گیرند. در تحقیق حاضر تاثیر فیلم های پلی لاکتیک اسید حاوی نانو ذرات نقره سنتز شده از عصاره مرزه ریشنگری بر خواص فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیله مرغ در دمای یخچالی در بازه های زمانی ۰، ۳، ۷و ۱۴ روز مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها شامل شاهد (کد۱)، فیله مرغ پوشش دهی شده با فیلم پلی لاکتیک اسید (کد۲)، فیله مرغ پوشش دهی شده با فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی عصاره مرزه ریشنگری (کد۳) و فیله مرغ پوشش دهی شده با فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی نانو ذرات نقره سنتز شده از عصاره مرزه ریشنگری (کد۴) بودند. نتایج نشان داد که میانگین قطر هاله عدم رشد بر علیه باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی برای عصاره مرزه حاوی نانوذرات نقره به طور معنی داری بالاتر ازعصاره مرزه بود (۰۵/۰p≤). در تمامی روزهای مورد بررسی به جز روز یکم، پائین ترین میزان pH وتیوباربیتوریک اسید متعلق به نمونه ۴ بود (۰۵/۰p≤). در روزهای سوم و هفتم، بالاترین مولفه رنگیL* متعلق به نمونه ۴ بود (۰۵/۰p≤). در تمامی روزهای مورد بررسی به جز در روز یکم، پائین ترین جمعیت باکتریهای مزوفیل، سایکروفیل، کلی فرم، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر و کپک و مخمر و همچنین بالاترین امتیاز کلیه فاکتورهای حسی (بو، رنگ، بافت، پذیرش کلی) متعلق به نمونه ۴ بود (۰۵/۰p≤). نمونه ۴ به جهت امتیاز حسی بالاتر و ویژگی های میکروبی مطلوب تر به عنوان تیمار برتر انتخاب شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Mina Tazakori
Msc Graduated, Department of Food Hygiene, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran (IAUPS)
Amirali Amiralianvar
Department of Food Hygiene, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
Hasan Hamedi
Associate Professor, Pharmaceutical Sciences Research Center, Pharmaceutical Sciences Branch ,Islamic Azad university , Tehran-Iran (IAUPS)
Nakisa Sohrabi Haqdoost
Department of Food Hygiene, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran (IAUPS)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :