بررسی اثر محفاظتی ویتامین C بر روی اسپرماتوسیت ها در موش های صحرایی نر مبتلا به صرع شده با پنتلین تترازول به روش ایمونوهیستوشیمی
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 38، شماره: 588
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 91
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-38-588_004
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: از آن جایی که در مورد تاثیر ویتامین C بر روی اسپرماتوسیت های موش های مبتلا به صرع، گزارشی مشاهده نشد؛ این مطالعه، با هدف ارزیابی نقش محافظتی ویتامین C بر روی تعداد و ساختار اسپرماتوسیت موش های مبتلا به صرع شده با پنتلین تترازول انجام شد.روش ها: در این مطالعه، ۴۰ سر موش نر به صورت تصادفی به ۵ گروه ۸تایی تقسیم شدند. گروه شم (اول) مبتلا به صرع شده با پنتلین تترازول (۴۰ میلی گرم/کیلوگرم + سرم فیزیولوژی)، گروه های دوم، سوم و چهارم تجربی مبتلا به صرع شده که دزهای ۱۲۵، ۲۵ و ۵۰۰ میلی گرم/کیلوگرم ویتامین C دریافت کردند. گروه پنجم، گروه شاهد منفی بود که فقط سرم فیزیولوژی داخل صفاقی دریافت کردند. پس از دوره ی درمان، بیضه ی راست حیوانات، با بیهوشی عمیق خارج و پس از پاساژ بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین، شمارش اسپرماتوسیت انجام گرفت. تغییرات ریخت شناسی نمونه ها با استفاده از روش هیستولوژی و ایمونوهیستوشیمی انجام شد. برای بررسی تغییرات معنی دار بین نمونه های مورد و شاهد، داده ها با آزمون ANOVA واکاوی شد.یافته ها: میانگین تعداد اسپرماتوسیت موش های گروه مبتلا به صرع شده در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (۰۰۱/۰ > P). افزایش معنی داری در میانگین تعداد سلول های اسپرماتوسیت موش های مبتلا به صرع شده که ۲۵۰ میلی گرم/کیلوگرم ویتامین C می گرفتند، در مقایسه با گروهی که ۱۲۵ میلی گرم/کیلوگرم ویتامین C و یا سرم فیزیولوژی دریافت می کردند، دیده شد (۰۱۰/۰ > P). تغییرات ریخت شناسی بر روی اسپرماتوسیت همچون متراکم شدن هسته و اسیدوفیلی در سیتوپلاسم سلول های اسپرماتوسیت در موش های مبتلا به صرع شده، نسبت به گروه شاهد بیشتر مشاهده شد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد که افزودن ویتامین C، اثرات سمی پنتلین تترازول را بر روی اسپرماتوسیت های موش های مبتلا به صرع کاهش می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رحیم گل محمدی
دانشیار، گروه علوم تشریحی، دانشکده ی پزشکی و مر کز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
حمیدرضا باغانی اول
دانشیار، گروه جراحی، دانشکده ی پزشکی و مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
بتول کمالی منش
کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
سجاد افراسیابی
دانشجوی پزشکی، کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :