تاثیر بحران همه گیری کرونا ویروس بر سالمندان: یک مطالعه ی مروری
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 39، شماره: 622
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 25
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-39-622_003
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: بیماری همه گیر Coronavirus ۲۰۱۹ (COVID-۱۹)، منجر به بروز بیش از ۱۱۱۹۷۳۲۰۲ مورد ابتلای تایید شده و بیش از ۲۴۷۸۴۰۹ مرگ در سطح جهان شده است. میزان مرگ و میر بالاتر در افراد مسن در مقایسه با سایر افراد، در طول بیماری COVID-۱۹ مشاهده می شود. سن و پیری، آسیب پذیری های قابل توجهی برای بیماری COVID-۱۹ است. تجزیه و تحلیل ویژگی های بالینی با توجه به آخرین داده های منتشر شده، امکان درک و قضاوت بالینی بهتر را فراهم می نماید.روش ها: در این مطالعه ی مروری، با استفاده از کلمات کلیدی «COVID-۱۹، Severe acute respiratory syndrome coronavirus (SARS-CoV)، کروناویروس، ذات الریه ی ویروسی و سالمندان، پاندمی، اپیدمی، قرنطینه، سلامت روان و انزوای اجتماعی»، مقالات مرتبطی که از دسامبر سال ۲۰۱۹ تا فوریه سال ۲۰۲۰ در پایگاه های داده ای Embase، ScienceDirect، ProQuest، Medline، Cochrane Database، Scopus، Google Scholar و PubMed نمایه شده بود، جستجو گردید.یافته ها: افراد مسن بالای ۶۵ سال، در گروه های پرخطر طبقه بندی می شوند. نسبت به سایر گروه های سنی آسیب پذیرتر هستند و نیاز به توجه بیشتری دارند. انزوای اجتماعی، فاصله ی اجتماعی و اقدامات قرنطینه ای به منظور جلوگیری از شیوع COVID-۱۹، باعث ایجاد نگرانی در مورد سلامت روان این قشر از جامعه شده است.نتیجه گیری: با توجه به افزایش روزافزون جمعیت سالخوردگان، چنین بلایای زیستی در صورت عدم مراقبت و عدم توجه کافی به ابعاد متعدد و مشکلات ناشی از آن، می تواند عواقب حاد و طولانی مدت در سلامتی جامعه و سلامتی کلی سالمندان داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
توکل خانی زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روان شناسی سلامت، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
ویکتوریا عمرانی فرد
دانشیار، گروه روان پزشکی، دانشکده ی پزشکی و مرکز تحقیقات علوم رفتاری، مرکز آموزشی- درمانی خورشید، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
صیاد خانی زاده
گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی، دانشکده ی پزشکی و مرکز تحقیقات هپاتیت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :