مقایسه ی اثر ال-کارنیتین در مراحل مختلف بارداری بر اختلال حافظه ی ناشی از مواجهه با الکل در فرزندان بالغ رت
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 40، شماره: 667
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 26
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-40-667_001
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقاله پژوهشیمقدمه: اثرات محافظت نورونی ال-کارنیتین در مقابله با آسیب های ناشی از مواجهه جنینی با اتانول، به اثبات رسیده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر دوزهای متفاوت ال-کارنیتین در دوره های مختلف بارداری رت بر حافظه ی فرزندان دو ماهه ای که مادران شان در دوران بارداری الکل مصرف کرده اند، می باشد.روش ها: ۵۵ سر رت ماده باردار به شکل تصادفی در ۱۱ گروه ۵ تایی دسته بندی شدند. گروه شاهد، آب آشامیدنی و گروه اتانول، آب آشامیدنی حاوی اتانول ۱۰ درصد (w/v) دریافت کردند. گروه های تحت درمان با ال-کارنیتین، علاوه بر اتانول، دوزهای mg/kg ۱۰۰، ۱۵۰ یا ۵۰ از ال-کارنیتین را در دهه ی اول یا دوم بارداری دریافت نمودند. برای شبیه سازی سه ماهه ی سوم، دوزهای ال-کارنیتین به مدت ۱۰ روز به نوزادان رت ها گاواژ شد. در نهایت پس از دو ماه از تولد، حافظه ی فرزندان به روش های آزمون اجتنابی غیرفعال (Passive avoidance task) PAT و آزمون تشخیص شیء جدید (Novel object recognition test) ORT ارزیابی شد.یافته ها: تجویز ال-کارنیتین باعث افزایش معنی دار شاخص تمایز در ORT و زمان تاخیر در ورود به محفظه ی تاریک در PAT توسط فرزندان دو ماهه در مقایسه با گروه اتانول شد. دوز mg/kg۱۵۰ آن نسبت به دوز mg/kg۵۰ در تمام دوره ها، شاخص های ذکر شده را به صورت معنی دار افزایش داد. این شاخص ها زمانی که ال-کارنیتین در ۱۰ روز دوم بارداری تجویز شدند نسب به بقیه ی دوره ها، اختلاف معنی دار داشت.نتیجه گیری: استفاده از ال-کارنیتین در دوران بارداری، توانست از اختلال حافظه ناشی از اتانول در فرزندان رت جلوگیری کند. این اثر با دوزهای بالاتر ال-کارنیتین بیشتر بود. بهترین پاسخ، زمانی دیده شد که ال-کارنیتین در ۱۰ روز دوم بارداری به مادران تجویز گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا ایران پور
دانشجوی داروسازی، گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده ی داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
علی حسینی شریف آباد
دانشیار، گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده ی داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
محمد ربانی
استاد، گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده ی داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
محمد سیدآبادی
استادیار، گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده ی داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :