ارتباط طول تروکانتر بزرگ استخوان فمور تا اپی کندیل لترال فمور با طول فاصله ی تیپ اوله کرانون تا تیپ انگشت ۵ دست
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 40، شماره: 675
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 183
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-40-675_003
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقاله پژوهشی مقدمه: شکستگی های استخوان فمور، یکی از مهم ترین شکستگی های استخوان است که بیشتر در زمینه ی تروما اتفاق می افتد. نحوه ی اندازه گیری استخوان فمور و تعبیه ی نیل اینترمدولاری متناسب با طول فمور از مهم ترین دغدغه های متخصصین ارتوپدی است. امروزه طول نیل فمور از روی اندازه گیری طول تروکانتریک بزرگ فمور تا پل فوقانی پاتلا یا اپی کندیل لترال فمور اندازه گیری می شود. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی ارتباط طول تروکانتر بزرگ تا اپی کندیل لترال فمور با طول فاصله ی تیپ اوله کرانون تا تیپ انگشت ۵ دست و ارتباط با متغیرهای جنس، سن و وزن انجام شد. روش ها: پژوهش حاضر به صورت مقطعی و با بررسی داده هایی از ۳۸۰ بیمار سرپایی و بستری در درمانگاه ها و بیمارستان های شهر اصفهان و در بازه ی زمانی مهرماه ۱۳۹۸ تا اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ انجام شده است. بازه ی سنی بیماران مورد مطالعه بین ۱۷ تا ۶۵ سال بود؛ این افراد بدون سابقه ی شکستگی در اندام تحتانی و فوقانی و همچنین بدون کوتاهی اندام به هر دلیلی به درمانگاه و بیمارستان مراجعه کرده اند. میانگین طول تروکانتر بزرگ تا اپی کندیل لترال فمور و طول فاصله ی تیپ اوله کرانون تا تیپ انگشت ۵ دست، به طور کلی و همچنین در گروه های سنی، جنسی با شاخص توده ی بدنی مختلف، محاسبه شد و معنی داری اختلاف میانگین ها توسط آزمون t-test بررسی گردید. یافته ها: بررسی داده های مربوط به ۳۸۰ بیمار نشان می دهد که تفاوت میانگین طول تروکانتر بزرگ تا اپیکندیل لترال فمور با طول اوله کرانون تا تیپ انگشت ۵ معنی دار نیست. وقتی به تفکیک گروه های جنسی و سنی و شاخص توده ی بدنی، اختلاف میانگین این دو طول بررسی شد، نتایج مشابهی به دست آمد و اختلاف معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: اختلاف معنی داری بین میانگین طول تروکانتر بزرگ تا اپی کندیل لترال فمور با میانگین طول اوله کرانون تا تیپ انگشت ۵ دست مشاهده نشد. در گروه های مختلف سنی، جنسی و وزنی نیز اختلاف معنی داری بین دو طول اندازه گیری شده مشاهده نشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین اکبری اقدم
Assistant Professor, Department of Orthopedics, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
محمدعلی طالبی دستنایی
Student of Medicine, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
مهشید تل لو
Resident of Internal Medicine, Firoozgar Hospital, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
زهرا شکران اردکانی
Operating Room Technologist, School of Nursing And Midwifery, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :