ارتباط سطح D-dimer با شدت بیماری COVID-۱۹ در بیماران بستری: مطالعه مقطعی
محل انتشار: نشریه پرستاری مراقبت ویژه، دوره: 17، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 105
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCCNUR-17-1_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سطوح D-dimer به عنوان نشانگرهای شدت بیماری و نرخ مرگ و میر در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شناخته می شوند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین سطوح COVID-۱۹ و شدت بیماری در بیماران بستری مبتلا به کووید-۱۹ انجام شد.
روش ها: در این مطالعه مقطعی که از اسفند ماه سال ۱۴۰۱ تا دی ماه ۱۴۰۲ به مدت هشت ماه صورت گرفت، ۲۳۱ بیمار تایید مبتلا به COVID-۱۹ که در بیمارستان چمران تهران بستری شده بودند، ارزیابی شدند. سطوح COVID-۱۹ و همچنین داده های بالینی و پاراکلینیکی استخراج شدند. شدت بیماری با استفاده از پالس اکسی متری و اندازگیری اشباع اکسیژن خون (SpO۲) ارزیابی شد.
یافته ها: افراد مورد مطالعه شامل ۱۳۴ مرد (۵۸ درصد) و ۹۷ زن (۴۲ درصد) با میانگین سنی ۶۱ سال بودند. سطوح بالاتر D-dimer با سطوح پایین تر SpO۲ ارتباط داشتند. بیماران با سطح SpO۲ کمتر از ۹۰ درصد، میانگین سطح D-dimer به طور معنی داری بالاتری نسبت به بیماران با SpO۲ کمتر از ۹۰ درصد (۲۵۸۹ در مقابل ۵۱۷ نانوگرم بر میلی لیتر،P>۰/۰۰۱ داشتند. همچنین یک همبستگی منفی متوسط بین سطح COVID-۱۹و SPO۲ (r=-۰.۶۲۴) مشاهده شد.
نتیجه گیری: ارتباط معکوس بین سطح D-dimer و SpO۲ که نمایانگر شدت بیماری در بیماران مبتلا به COVID-۱۹ است، نشان می دهد که D-dimer می تواند به عنوان یک نشانگر پیش بینی کننده در این بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Coronavirus ، D-Dimer ، COVID-۱۹ ، Prognostic Biomarker ، ویروس کرونا ، D-dimer ، کووید-۱۹ ، تست سرولوژی.
نویسندگان
Ehsan Abadi
Student Research Committee, Faculty of Nursing, Baqiyatullah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
Ali Rahmani
Nursing Care Research Center, Clinical Science Institute and Nursing Faculty of Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
Nasim Abbaszadeh
Department of Internal Surgery Nursing, Baqiyatallah Al’Azam Hospital, Tehrah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :