اثر جاذب سم چندجزئی در جیره های آلوده به آفلاتوکسین B۱ بر عملکرد رشد در دوره های مختلف پرورش، صفات لاشه و فراسنجه های ایمنی جوجه های گوشتی
محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 26، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 90
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAP-26-3_010
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
اثرات افزودن جاذب سم چند جزئی به جیرههای حاوی سم آفلاتوکسین B۱ بر عملکرد رشد، صفات لاشه و فراسنجه های ایمنی جوجه های گوشتی با استفاده از ۱۸۰ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه تجاری راس ۳۰۸، در نه تیمار، چهار تکرار و پنج قطعه جوجه در هر تکرار و با سه سطح جاذب سم (صفر، ۵/۰ و یک کیلوگرم در تن) و سه سطح آفلاتوکسین B۱ (صفر، ۵/۰ و یک میلی گرم در کیلوگرم) به مدت ۴۲ روز بررسی شد. نتایج نشان دادند که استفاده از سطح یک کیلوگرم در تن جاذب سم، تنها در سطح ۵/۰ میلی گرم در کیلوگرم سم آفلاتوکسین B۱ توانست تاثیر معنی داری بر کاهش اثرات منفی سم بر صفات عملکرد تولیدی مانند میانگین خوراک مصرفی روزانه و میانگین افزایش وزن روزانه در دوره پایانی و کل دوره پرورش، وزن زنده در کل دوره پرورش و وزن بورس فابرسیوس داشته باشد (۰۵/۰P<). با افزایش سطوح سم آفلاتوکسین B۱ در جیره، وزن نسبی کبد، طحال، تعداد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت افزایش یافتند (۰۵/۰P<). براساس نتایج حاصل، افزودن جاذب سم چندجزئی به میزان یک کیلوگرم در تن به جیرههای حاوی ۵/۰ میلی گرم در کیلوگرم سم آفلاتوکسین B۱ میتواند باعث بهبود صفات عملکرد رشد در دوره پایانی و کل دوره پرورش و وزن بورس فابرسیوس جوجه های گوشتی شود. برای پیشبینی میانگین افزایش وزن روزانه در کل دوره پرورش در جیرههای حاوی سطح یک کیلوگرم در تن جاذب سم و سطوح مختلف سم آفلاتوکسین B۱ میتوان از معادله تابعیت (Y= -۱۵.۱۳۳x + ۶۴.۳۱۹) با (۷۵/۰=R۲) استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یاسمین بحری
گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. رایانامه: yasmine.bahri@ut.ac.ir
حسین مروج
نویسنده مسئول، گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. رایانامه: hmoraveg@ut.ac.ir
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :