تاثیر هشت هفته تمرین استقامتی بر مقدار پروتئین KIF۵B بافت عضله نعلی و بازکننده ی طویل انگشتان رت های نر سالمند نژاد ویستار
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 40، شماره: 698
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 92
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-40-698_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقاله پژوهشیمقدمه: هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر هشت هفته تمرین استقامتی بر مقدار پروتئین KIF۵B بافت عضله ی نعلی و بازکننده ی طویل انگشتان در رت های نر سالمند نژاد ویستار بود.روش ها: تعداد ۱۲ سر رت نر سالمند با میانگین سنی ۱۸ تا ۲۴ ماه و میانگین وزنی ۲۱/۲۹ ± ۴۰۷/۸۳ گرم و تعداد ۶ سر رت جوان با میانگین سنی هشت تا ده هفته و میانگین وزنی ۱۰/۳۶ ± ۱۸۰/۶۷ گرم به طور تصادفی در ۳ گروه ۶ سری (تمرین استقامتی سالمند، شم تمرین سالمند و شم تمرین جوان) تقسیم شدند. گروه تمرین استقامتی سالمند برای هشت هفته، هر هفته ۵ روز به مدت ۱۵ تا ۶۰ دقیقه با شدت ۱۵-۷/۵ متر در دقیقه روی نوارگردان به دویدن تداومی پرداختند. برای اندازه گیری مقدار پروتئین KIF۵B از روش الایزا و برای آزمون فرضیه ها از تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی Tukey استفاده شد.یافته ها: به دنبال سالمندی مقدار پروتئین KIF۵B عضله ی نعلی و بازکننده ی طویل انگشتان به طور معنی داری کاهش یافت. هشت هفته تمرین استقامتی، باعث افزایش معنی دار مقدار پروتئین KIF۵B در عضله ی نعلی و بازکننده ی طویل انگشتان نسبت به گروه شم تمرین سالمند شد. نسبت وزن عضله ی نعلی و عضله ی بازکننده ی طویل انگشتان نسبت به وزن بدن در گروه تمرین استقامتی نسبت به شم تمرین سالمند افزایش معنی دار داشت.نتیجه گیری: به دنبال یک دوره تمرین منظم استقامتی، مقدار پروتئین KIF۵B در عضله ی نعلی و بازکننده طویل انگشتان و همچنین سرعت اوج دویدن رت های نر سالمند افزایش یافته و باعث کاهش سارکوپنیا از طریق افزایش وزن نسبی عضلات نعلی و بازکننده ی طویل انگشتان در آن ها می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجتبی صادق قمی
دانشجوی دکتری، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده ی علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران
مجید کاشف
استاد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده ی علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران
مجتبی صالح پور
دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده ی علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران
فریبا خداقلی
استاد، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :