مقایسه ی عملکرد جای گذاری لوله ی قفسه ی سینه در خط وسط و خط آگزیلاری قدامی پس از عمل جراحی Coronary artery bypass graft در پیشگیری از بروز پلورال افیوژن
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 41، شماره: 723
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 18
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-41-723_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقاله پژوهشیمقدمه: پلورال افیوژن، یکی از عوارض بعد از عمل (Coronary artery bypass graft) CABG است که استفاده از Chest tube جهت پیشگیری از آن پیشنهاد شده است. به همین منظور مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی عملکرد جایگذاری Chest tube در Mid line و Anterior axillary پس از عمل جراحی CABG در پیشگیری از بروز پلورال افیوژن پرداخته شده است.روش ها: این مطالعه ی گذشته نگر بر روی ۹۹ پرونده از بیماران تحت عمل CABG در سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶ که پس از عمل برای آنان Chest tube به یکی از دو روش جایگذاری در خط وسط قفسه ی سینه و یا خط آگزیلاری قدامی تعبیه شده، صورت گرفته اند. از پرونده ی این بیماران سن، جنسیت بیمار، مدت زمان پمپ، مدت زمان جراحی، تعداد گرافت، وقوع پلورال افیوژن، میزان خون درناژ شده ثبت شد و در بین دو روش مورد مقایسه قرار گرفتند.یافته ها: دو گروه از نظر حجم درناژ از Chest tube و مدت زمان جراحی در بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشتند. میزان فراوانی پلورال افیوژن در گروه میدلاین، ۱۴ درصد و در گروه آگزیلاری قدامی، ۱۴/۳ درصد بود که تفاوتی بین دو گروه بر اساس فراوانی پلورال افیوژن وجود نداشت.نتیجه گیری: هر دو روش جایگذاری Chest tube در Midline و Anterior axillary دو روش مفید جهت جلوگیری از پلورال افیوژن بعد از عمل CABG بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمود سعیدی
فوق تخصص جراحی قلب، استادیار، گروه جراحی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نجمه رنجبر
دانشجوی پزشکی عمومی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
میلاد سعیدی
دانشجوی رشته ی پزشکی عمومی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :