ارتباط زورگویی سایبری و بهزیستی روانشناختی دانش آموزان مدارس متوسطه ی دوم شهر اصفهان
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 42، شماره: 773
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 42
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-42-773_001
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقاله پژوهشیمقدمه: رفتار زورگویی، یکی از مشکلات روز افزون در بین نوجوانان است که با هدف آسیب رساندن به دیگران با بکارگیری وسایل الکترونیکی انجام می شود. لذا لازم است بطور مشخص چگونگی و میزان نقش های متمایز آن (زورگوی سایبری، قربانی زورگویی سایبری) در ارتباط با ابعاد مختلف بهزیستی روانشناختی تبیین شود. بنابراین این پژوهش با هدف تعیین ارتباط زورگویی سایبری و بهزیستی روانشناختی دانش آموزان مدارس متوسطه دوم شهر اصفهان صورت گرفت.روش ها: این مطالعه از نوع مقطعی و جامعه ی آماری شامل دانش آموزان دبیرستانی اصفهان در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بود. ۱۰۵۱ دانش آموز با نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند و داده ها با یک چک لیست و دو پرسش نامه (زورگویی سایبری آنتونیادو، مقیاس ۱۸ سوالی بهزیستی روانشناختی ریف) جمع آوری گردید.یافته ها: بین زورگویی سایبری و بهزیستی روانشناختی و ابعاد آن (به جز استقلال و ارتباط مثبت با دیگران)، رابطه ی معکوس و معنی دار وجود داشت. بین قربانی سایبری و بهزیستی روانشناختی و ابعاد آن (به جز هدفمندی) رابطه ی عکس و معنی دار وجود داشت.نتیجه گیری: نوجوانان درگیر در زورگویی و قربانی سایبری در معرض پیامدهای نامطلوب و کاهش بهزیستی روانشناختی هستند و لازم است والدین، معلمان و مسئولین سازمان آموزش و پرورش به خوبی از نحوه ی مشارکت نوجوانان در زورگویی و همچنین پیامدها و متغیرهای تاثیرگذار بر آن آگاه شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی امینی رارانی
دانشیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر برسلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زهرا حیدری
استادیار، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
ملیحه کاهی
دانشجوی دکترا، کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشکده ی مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :