Comparing the effectiveness of positive-oriented psychotherapy and reality therapy training on compassion fatigue and job burnout in medical staff during the covid-۱۹ pandemic
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 26، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 136
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-26-3_007
تاریخ نمایه سازی: 12 آبان 1403
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: پرستاری به منزله یک حرفه با میزان مخاطره بالا و فرسودگی محسوب می شود و می تواند عواقبی همانند خستگی از محیط کار و عدم رضایت شغلی به دنبال داشته باشد. هدف این مطالعه مقایسه اثربخشی روان درمانی مثبت گرا و آموزش واقعیت درمانی بر خستگی از شفقت و فرسودگی شغلی در کادر درمان بیمارستانی در دوران شیوع کووید-۱۹ بود.
روش بررسی: این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون–پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد ۴۵ نفر از کارکنان زن و مرد شاغل در بیمارستان کاشانی شهرکرد به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل به صورت تصادفی گمارده شدند (هر گروه ۱۵ نفر). شرکت کنندگان در پژوهش پرسشنامه خستگی از شفقت و فرسودگی شغلی را به عنوان پیش آزمون تکمیل نمودند و پس از آموزش ۸ جلسه ای پروتکل روان درمانی مثبت گرا و آموزش واقعیت درمانی به گروه های آزمایش، آزمودنی ها در مرحله پس آزمون به پرسشنامه ها پاسخ دادند. داده ها با آزمون های آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین روان درمانی مثبت گرا و آموزش واقعیت درمانی بر خستگی از شفقت و فرسودگی شغلی در کادر درمان تفاوت وجود دارد و واقعیت درمانی اثربخشی بیشتری دارد (۰.۰۱>p).
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر بیانگر این بود که روان درمانی مثبت گرا و آموزش واقعیت درمانی بر کاهش میزان خستگی از شفقت و فرسودگی شغلی موثر هستند و اثربخشی روان درمانی واقعیت درمانی بیشتر از درمان مثبت گرا است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
راضیه باقری شلمزاری
Department of Psychology, Naein Branch, Islamic Azad University, Naein, Iran
حسن خوش اخلاق
Department of Psychology, Naein Branch, Islamic Azad University, Naein, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :