بررسی اثر بار عمودی و عرضی بر روی چرخ مونوبلوک با قطر 920 میلیمتر در تماس با ریل UIC60 در سامانه ریلی مسافری ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پیشرفتهای اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE03_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1032
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمت الله قاجار

استاد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی مکانیک، آزمایشگاه خواص مکانیکی مواد

حمید کریمی احمد آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی مکانیک، آزمایشگاه خواص مکانیکی مواد

چکیده

در اثر افزایش بار محوری و سرعت حرکت قطارها، چرخ قطار در طول سرویس کاری خود تحت بارهای مختلفی قرار می گیرد، که می توان بارهای عمودی و عرضی را نام برد. بارهای عمودی بسبب وزن واگن در چرخ و ریل ایجاد می شود، که می تواند عامل مهمی در خستگی تماسی غلتشی باشد. بار مهم دیگر بار عرضی می باشد که بسبب اختلالات خطوط راه آهن (عمدتا بعلت اتصالات ضعیف و همچنین بسبب اتصال یا همترازی نامنظم)، انحراف و لغزش در قوس ها ایجاد می شود. بارهای عرضی نقش مهمی در خروج از خط و یا سیری ایمن ایفا می کنند. در این مقاله تماس چرخ منوبلوک با قطر 920 میلیمتر با پروفیل S1002 و ریل UIC60 با در نظر گرفتن بار عمودی و عرضی در نرم افزار المان محدود آباکوس تحلیل شده است. در ابتدا مدل با مراجع موجود صحت سنجی شده و در ادامه مقادیر ماکزیمم فشار تماسی، ابعاد بیضی تماس هرتز، همچنین ماکزیمم تنش فون میزز و مکان وقوع آن در چرخ، برای بار عمودی و ترکیب بار عمودی و عرضی محاسبه شده است. در پایان نتایج حاصل از بار عمودی و بار ترکیببی عمودی و عرضی، با هم مقایسه شده تا اثر بار عرضی و عمودی بر چرخ مسافری تعیین گردد.

کلیدواژه ها

بار عمودی، بار عرضی، ماکزیمم فشار تماسی، ماکزیمم تنش فون میزز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.