بررسی پیامدهای احیای قلبی - ریوی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ دردانشگاه علوم پزشکی بابل در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 170

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HCSCONF10_033

تاریخ نمایه سازی: 1 آبان 1403

چکیده مقاله:

هدف: بررسی پیامدهای احیای قلبی - ریوی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در این مطالعه مقطعی - تحلیلی گذشته نگر، تمامی بیماران مبتلا به کووید که از تاریخ ۰۱/۰۴/۱۳۹۹ تا تاریخ ۰۱/۰۷/۱۴۰۰ دربیمارستانهای آموزشی - درمانی دانشگاه علوم پزشکی بابل ، بستری و عملیات احیای قلبی - ریوی روی آنها انجام شده ، بررسی شدهاند. دادههای بالینی این بیماران از پرونده آنها خارج و در چک لیستی ثبت شد. پیامد اولیه ، بازگشت گردش خون خوبخودی است که با بازگشت نبض مشخص می شود. پیامد ثانویه سطح عملکرد مغز است که با CPC Scale اندازهگیری می شود. داده های کمی با میانگین (انحراف معیار) و کیفی با تعداد (درصد) توصیف می شوند. میزان موفیقت (بروز تجمعی ) احیای قلبی ریوی و حدود اطمینان ۹۵ درصد آن محاسبه می شود. جهت مقایسه میزان موفقیت احیای قلبی ریوی در گروه های مختلف از آزمون کای اسکوئر ( در صورت لزوم تست دقیق فیشر) و جهت مقایسه متغیرهای کمی بین افراد موفق و ناموفق احیای قلبی ریوی ، از آزمون تی ( در صورت لزوم من -ویتنی ) استفاده کردیم . جهت بررسی عوامل موثر بر میزان موفقیت از آنالیز چند متغیره، از مدل رگرسیون لجستیک استفاده کردیم . سطح معناداری آماری را ۰۵.۰ لحاظ کرده و کلیه آنالیزهای آماری با نرم افزار SPSS ویرایش ۲۴ انجام شدهاست .در مجموع ۲۵۵ نفر (۱۴۲ نفر زن و ۱۱۳ نفر مرد)در این مطالعه بررسی شدند. میانگین سنی افراد ۷۱/۱۰±۱۶/۶۴ بود. به ترتیب بیماری قلبی (۲/۳۲%)، فشار خون بالا(۹/۲۵ %) و دیابت (۳/۱۷%) بیشترین شیوع را داشتند. بر اساس نتایج ، ۱/۴۷ درصد (۱۲۰ نفر) بیماران شرکت کننده واکسن کووید دریافت کرده بودند. میزان موفقیت احیای قلبی - ریوی در این مطالعه ۱/۱۴% (۳۶ نفر) می باشد. یکی از شاخص های موثر بر موفقیت احیا، تعداد روزهای بستری بیماران می باشد. داشتن بیماری زمینه ای ، موفقیت احیا را کاهش می دهد و بر اساس یافته های ما، فشار خون بالا و بیماری دیابت شایع ترین بیماری زمینه ای در میان مبتلایان به کووید ۱۹ بوده است .

کلیدواژه ها:

نویسندگان

میترا قربان نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه، دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ، ایران.

محمدعلی حیدری گرجی

استاد، گروه پرستاری داخلی جراحی ، دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ، ایران.

امیر امامی زیدی

استادیار، گروه پرستاری داخلی جراحی ، دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه ، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ، ایران.