بررسی تاثیر یادگیری مبتنی بر مورد در آموزش نسخه نویسی رادیولوژی در کارآموزان پزشکی: یک مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد از مداخله

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 57

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DSME-10-4_004

تاریخ نمایه سازی: 27 مهر 1403

چکیده مقاله:

مقدمه دانشجویان پزشکی در رادیولوژی آموزش کافی نمی بینند و این منجر به درخواست های غیرضروری در آینده و مخاطرات سلامتی و مالی ناشی از آن خواهد شد. مطالعه کنونی با هدف تعیین تاثیر یادگیری مبتنی بر مورد در نسخه نویسی رادیولوژی به صورت مستقل بر ارتقای این مهارت در دانشجویان پزشکی مقطع کارآموزی انجام شد. روش ها این مطالعه به صورت مداخله نیمه تجربی در سال های تحصیلی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در میان کارآموزان بخش رادیولوژی انجام شد. تمامی کارآموزان این بازه (گروه کنترل، دانشجویان کارآموز ۳ دوره اول و گروه آزمایش،کارآموزان ۳ دوره بعدی) نمونه مطالعه را تشکیل دادند. مداخله توسط برگزاری ۲ کلاس نسخه نویسی بر اساس شیوه یادگیری مبتنی بر مورد با تدریس اساتید رادیولوژی در طول دوره رادیولوژی و اخذ پیش آزمون و پس آزمون ابتدا و انتهای هر دوره جهت سنجش دانش نسخه نویسی دانشجویان انجام پذیرفت. در گروه های آزمایش، پرسش نامه رضایت سنجی نیز اخذ شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ استفاده شد. برای مقایسه نمرات از آزمون تی دانشجویی، برای متغیرهای کمی از آزمون تی مستقل و برای مقایسه متغیرهای کیفی در ۲ گروه از آزمون کای دو یا فیشر استفاده شد. سطح معناداری در تمامی آزمون ها کمتر و مساوی ۰/۰۵ در نظر گرفته شد. یافته ها نتایج حاصل از تکمیل فرم رضایت سنجی، نشان دهنده نمره بیشتر از حد متوسط و رضایت از برگزاری کلاس ها بود. نمره پیش آزمون در گروه کنترل برابر ۲/۳۶± ۹/۴۰ و در گروه آزمایش ۲/۴۳± ۹/۷۴ بود. نمره پس آزمون نیز در گروه کنترل برابر ۲/۳۲± ۱۰/۳۹ و در گروه آزمایش برابر ۲/۴± ۱۱/۳۴ بود. ۲ گروه در نمره پس آزمون اختلاف معناداری داشتند ( ۰۴۷/P =۰). به دلیل اختلاف معنادار ۲ گروه در برخی متغیرهای زمینه ای، پس از تعدیل متغیر سن و تعداد بخش های گذرانده شده، پس از استفاده از مدل رگرسیون خطی، ضریب رگرسیونی گروه معنی دار نبود. نتیجه گیری برگزاری کلاس آموزش نسخه نویسی برپایه شیوه یادگیری مبتنی بر مورد می تواند با افزایش رضایت کارآموزان از دوره کارآموزی رادیولوژی همراه باشد. پیشنهاد می شود مطالعات بعدی با حجم نمونه بیشتر و با در نظر گرفتن مشوق هایی برای جلوگیری از ریزش دانشجویان انجام شود.

نویسندگان

مسعود مهدوی راشد

Department of Radiology, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

فرزانه خروشی

Department of Radiology, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

مجید خادم رضائیان

Department of Comunity Medicine, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

امیر عارفی ایوری

Department of Radiology, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lewis PJ, Shaffer K. Developing a national medical student curriculum ...
  • Valcke M, De Wever B. Information and communication technologies in ...
  • Alameri H, Hamdy H, Sims D. Medical education in the ...
  • Wilkinson TJ, Frampton CM. Comprehensive undergraduate medical assessments improve prediction ...
  • Branstetter IV BF, Humphrey AL, Schumann JB. The long-term impact ...
  • Budakoğlu I, Coşkun Ö, Kıyak YS, Uluoğlu C. Teaching rational ...
  • Torkzadeh J, Mohtram M. The Validation of Student's Academic Satisfaction ...
  • Harendza S, Alofs L, Huiskes J, Wijnen-Meijer M. Ordering patterns ...
  • نمایش کامل مراجع