طراحی و اعتباریابی راهنمای بالینی ارائه خدمات سلامت جنسی و باروری در بقایافتگان سرطان پستان در ایران
محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 17، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 124
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJBD-17-3_003
تاریخ نمایه سازی: 27 مهر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: بقایافتگان سرطان پستان مشکلات متعددی در رابطه با سلامت جنسی و باروری دارند که نیازمند ارائه خدمات مرتبط است. این مطالعه با هدف طراحی و اعتباریابی راهنمای بالینی ارائه خدمات سلامت جنسی و باروری در سرطان پستان در ایران، انجام پذیرفته است.
روش بررسی: مطالعه حاضر بخشی از یک مطالعه ۳ مرحله ای است که به روش ترکیبی اکتشافی متوالی انجام شده است. هدف ما در مرحله اول تعیین نیازهای سلامت جنسی و باروری بقایافتگان سرطان پستان و نحوه دریافت خدمات مربوطه بود. در این مرحله که نتایج آن پیشتر منتشر شده، ما یک تحقیق کیفی انجام دادیم. در مراحل بعدی که نتایج آن در مقاله کنونی منتشر می شود؛ ابتدا به منظور یافتن راهنماهای بالینی موجود در دنیا که به سلامت جنسی و باروری بقایافتگان سرطان پستان پرداخته اند؛ یک مرور نظام مند انجام شد. سپس پیش نویس راهنمای بالینی با استفاده از یافته های مرحله کیفی، مرور سیستماتیک و نظرات اعضای پانل متخصصان تدوین و با استفاده از ابزار AGREE II اعتباریابی شد.
یافته ها: راهنمای بالینی طراحی شده شامل ۷۶ توصیه بالینی در ۶ بخش توصیه های عمومی، سلامت جنسی، تصویر بدنی، یائسگی زودرس، پیشگیری از بارداری و سلامت باروری است. امتیاز کسب شده در کلیه حیطه های ابزار AGREE II توسط ارزیابان بیش از ۸۶% بود. کلیه ارزیابان استفاده از آن را به طور کامل یا پس از تغییرات جزئی توصیه نمودند.
نتیجه گیری: راهنمای بالینی حاضر، اختصاصی، جامع، اعتباربخشی شده و متناسب با نیازهای جنسی و باروری بقایافتگان سرطان پستان در ایران است و می تواند به عنوان یک چارچوب علمی و کاربردی در این زمینه به کار گرفته شود.
کلیدواژه ها:
Breast cancer ، Sexual and reproductive health Services ، Clinical practice guidelines ، سرطان پستان ، خدمات سلامت جنسی و باروری ، راهنمای طبابت بالینی
نویسندگان
سولماز روشن دل
Department of Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مینور لمیعیان
Department of Reproductive Health and Midwifery, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
سید علی آذین
Reproductive Biotechnology Research Center, Avicenna Research Institute, ACECR, Tehran, Iran
عیسی محمدی
Department of Nursing, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
شهپر حقیقت
Breast Cancer Research Center, Motamed Cancer Institute, ACECR, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :