بررسی تغییرات پوشش گیاهی با استفاده از سنجش از دور و شاخص های گیاهی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
  • کد COI اختصاصی: GMBTUMA03_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا حسن زاده

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی

ولی رسولی شربیانی

استاد گروه مهندسی بیو سیستم ، دانشگاه محقق اردبیلی

زهرا عطاکشی زاده

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی

ترحم مصری گندشمین

استاد گروه مهندسی بیو سیستم ، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

اکوسیستم ها بطور پیوسته در حال تغییر می باشند، این تغییر ممکن است ناشی از فرایندهای طبیعی پوشش گیاهی و یا حاصل فعالیت های انسانی مثل تبدیل کاربری زمین و غیره باشد. مطالعه میزان تغییرات و تخریب منابع در سال های گذشته و امکان سنجی و پیش بینی این تغییرات در سال های آینده می تواند در برنامه ریزی و مدیریت و استفاده بهینه از منابع ، کنترل و مهار تغییرات غیر اصولی در آینده گام مهمی باشد. گردآوری اطلاعات در مورد تغییرات پیوسته پوشش گیاهی توسط روش های معمولی بسیار مشکل و پرهزینه است. در این حالت استفاده از داده های ماهواره ای امکان مطالعه گسترده پوشش گیاهی را فراهم می سازد. تکراری بودن تصاویر ماهواره ای از جمله مزایایی است که کاربرد داده های ماهواره ای و علم سنجش از دور را وسعت می بخشد. استفاده از علم سنجش از دور و به کارگیری داده های ماهواره ای اغلب موجب کاهش هزینه، افزایش دقت و سرعت می گردد و روز به روز بر اهمیت این فنآوری در راستای توسعه پایدار افزوده می شود. کسب اطلاعات درباره پوشش گیاهی از قبیل میزان و پراکنش آنها، از اهمیت زیادی برخوردار است. به منظور کاهش اثر عوامل ناخواسته روی اطلاعات پوشش گیاهی و افزایش اطلاعات مربوط به پوشش گیاهی، میتوان در تصاویر ماهواره ای حداقل دو باند را ترکیب کرده و شاخص مرکبی به نام شاخص پوشش گیاهی ایجاد نمود. یکی از اهداف ایجاد شاخص های پوشش گیاهی، آن است که درصد پوشش گیاهی پیش بینی و بررسی شود. این شاخص ها به عنوان معیارهایی برای تجزیه و تحلیل تغییرات پوشش اراضی از جمله پوشش گیاهی و فاکتورهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

سنجش از دور، تصاویر ماهواره ای، پوشش گیاهی، شاخص پوشش گیاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.