بررسی اثربخشی آموزش مبتنی بر شبکه های اجتماعی مجازی و پیگیری تلفنی بر تاب آوری و بار مراقبتی مراقبین خانوادگی بازماندگان سکته مغزی: کارآزمایی بالینی تصادفی شده
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 122
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-32-3_006
تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: بار مراقبتی، پایداری مراقبین خانوادگی بازماندگان سکته مغزی را در زندگی کاهش میدهد. تابآوری به آنها در تقویت پایداری و سازگاری با ناملایمات زندگی کمک میکند. با توجه به فراگیر شدن اینترنت؛ بنظر می رسد که مداخلات آموزشی با رویکرد مجازی و با هدف اثربخشی بر تابآوری مراقبین و بار مراقبتی آنها مفید باشند.
مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی، ۸۶ نفر از مراقبین خانوادگی بازماندگان سکته مغزی در بیمارستان بعثت همدان به صورت در دسترس انتخاب و تصادفا به دو گروه آزمون و کنترل تخصیص یافتند. قبل از مداخله، دادهها با مقیاس ناتوانی Modified Rankin، فرم مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه های تابآوری Connor-Davidson و بار مراقبتیNovak & Guest جمعآوری شدند. سپس گروه آزمون، یک ماه تحت آموزش مجازی و پیگیری تلفنی قرار گرفت. در پایان مداخله، دو هفته و یک ماه پس از آن، تابآوری و بار مراقبتی آنها مجددا بررسی شد. آنالیز داده ها با آمار توصیفی، t-test مستقل، کای دو، آزمون دقیق فیشر و Repeated Measure ANOVA در SPSS ۲۵ انجام شد.
یافته ها: قبل از مداخله، بین تابآوری و بار مراقبتی دو گروه تفاوت معنیداری وجود نداشت. بعد از مداخله تفاوت معنیداری در جهت افزایش تابآوری گروه آزمون و کاهش آن در گروه کنترل و همچنین کاهش بار مراقبتی در گروه آزمون و افزایش آن در گروه کنترل مشاهده شد (۰۰۱/۰ > P).
نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مثبت آموزش مجازی و پیگیری تلفنی بر تابآوری و بار مراقبتی مراقبین، پیشنهاد می شود که ارائهدهندگان مراقبت های بهداشتی به ویژه پرستاران، در آموزش های خود از این روش بهره جویند.
کلیدواژه ها:
Telenursing ، Resilience ، Caregiver Burden ، Family Caregivers ، Stroke ، پرستاری از راه دور ، تاب آوری ، بار مراقبتی ، مراقبین خانوادگی ، سکته مغزی
نویسندگان
سجاد امیری بنیاد
Hamadan University of Medical Sciences
آرزو کرمپوریان
Hamadan University of Medical Sciences
یونس محمدی
Hamadan University of Medical Sciences
مجتبی خزایی
Hamadan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :