شناسایی و رتبه بندی عوامل کاهنده آسیب های ناشی از تحریم های بین المللی در حوزه واردات قطعات الکترونیکی براساس تکنیک سلسله مراتبی AHP
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 56
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BARBAZ-22-126_004
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1403
چکیده مقاله:
چگونگی تاب آوری (تحمل) در برابر تحریم های بین المللی از مهم ترین راهبردهای مقاومتی در حوزه های سیاسی، اقتصادی و فنی می باشد. عواملی که باعث افزایش درجه تاب آوری و تسریع در بازگشت از نقطه شوک به تعادل گردند، فاکتورهای موثر در کاهش آسیب های ناشی از تحریم می باشند. شاخص های دیپلماسی فعال اقتصادی، حمایت های مالی و پولی و درنهایت توسعه شرکت های دانش بنیان به عنوان سه گزینه راهبردی برای کاهش اثرات ناشی از آسیب های تحریم های بین المللی در حوزه واردات قطعات الکترونیک شناخته شدند که با توجه به ساختار مسئله از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP اولویت بندی گردیدند. پژوهش فوق به لحاظ هدف کاربردی، از حیث جمع آوری داده، کمی و از حیث روش تحقیق، توصیفی تحلیلی می باشد. جامعه آماری فوق به دلیل شمولیت در بازار صنعتی خاص، محدود بوده و شامل ۲۴ نفر از مدیران و کارشناسان ذیربط می باشد که به روش دلفی، مورد نظر سنجی متخصصین قرار گرفت. آسیب های ناشی از تحریم توسط خبرگان در پرسشنامه ۱ (سنجش میزان اهمیت آسیب های ناشی از تحریم های بین المللی در حوزه واردات قطعات الکترونیک) در ۱۰سرفصل شناسایی گردید که در ۴ بعد مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین در پرسشنامه ۲ (سنجش میزان تاثیر عوامل کاهنده آسیب های ناشی از تحریم های بین المللی در حوزه واردات قطعات الکترونیکی)، عوامل کاهنده آسیب ها در ۸ سرفصل تبیین گردید که در ۳ بعد دسته بندی و مورد ارزیابی قرار گرفت. دیپلماسی فعال اقتصادی، حمایت های مالی و پولی و توسعه شرکت های دانش بنیان، به ترتیب، موثرترین عوامل کاهنده آسیب های ناشی از تحریم های بین المللی در حوزه واردات قطعات الکترونیکی، شناخته و رتبه بندی شدند.
کلیدواژه ها:
آسیب / تحریم بین المللی / قطعات الکترونیک / تکنیک AHP
نویسندگان
فیروزه حاجی علی اکبری
استادیار گروه مدیریت ، دانشکده آزاد اسلامی زنجان ، زنجان ، ایران
کیوان فرسنداج
دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی - دانشکده علوم انسانی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان - زنجان - ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :