تاثیر عدم قطعیت مالیاتی بر سیاست های مالی و استراتژیک شرکت ها
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 118
فایل این مقاله در 41 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJFEP-12-46_003
تاریخ نمایه سازی: 14 مهر 1403
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عدم قطعیت مالیاتی بر سیاست های مالی و استراتژیک شرکت ها صورت گرفته است. به این منظور در چهار فرضیه تاثیر عدم قطعیت مالیاتی بر سیاست های مالی (شامل: سیاست تامین مالی، سیاست تقسیم سود، سیاست سرمایه گذاری) و استراتژیک (انحراف استراتژیک) مورد بررسی قرار گرفت. برای جمع آوری اطلاعات مرتبط با مبنای نظری از روش کتابخانه ای استفاده شد، همچنین برای آزمون فرضیه های پژوهش از داده های صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و بر مبنای اطلاعات ۱۴۵ شرکت در طی دوره زمانی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ استفاده گردید. نتایج نشان داد که عدم قطعیت مالیاتی بر سیاست تامین مالی شرکت ها تاثیر مثبت معناداری دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که عدم قطعیت مالیاتی بر سیاست تقسیم سود و سیاست سرمایه گذاری شرکت ها تاثیر منفی معناداری دارد. در نهایت نتایج نشان داده است که عدم قطعیت مالیاتی بر انحراف استراتژیک شرکت ها تاثیر منفی معناداری دارد. درواقع بر اساس نتایج پژوهش شرکت هایی که عدم قطعیت مالیاتی دارند، انگیزه بیشتری برای تامین منابع نقدی از طریق تامین مالی به روش بدهی دارند. از سوی دیگر چنین شرکت هایی به واسطه ریسک نقدینگی ناشی از عدم قطعیت مالیاتی تمایل کمتری برای تقسیم سود نقدی و سرمایه گذاری در پروژه ها دارند. همچنین مدیران در شرکت هایی که عدم قطعیت مالیاتی بالاتر است، احتیاط کرده و کمتر استراتژی های متمایز از سایر رقبا اتخاذ می نمایند
کلیدواژه ها:
Tax Uncertainty ، Financial Policies ، Strategic Policies. Dividend Policy ، Investment Policy ، Strategic Deviation ، عدم قطعیت مالیاتی ، سیاست تامین مالی ، سیاست تقسیم سود ، سیاست سرمایه گذاران ، انحراف استراتژیک.
نویسندگان
دالیا عیداوی
Financial Expert of Ahvaz Electricity Distribution Company
سعید نصیری
Department of Accounting, Islamic Azad University
زلیخا مرسلی ارزنق
Department of Accounting and Management, Islamic Azad University, karaj
علی تامرادی
Department of Accounting, Payame Noor University, Ramhormoz
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :