بازنمایی نقوش پارچه های چادر شب قاسم اباد گیلان در طراحی پوشاک معاصر
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی زبان تزیین در طراحی مد ولباس
- کد COI اختصاصی: CONFZT02_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 125
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و فرهنگ ایران
عضو هیئت علمی گروه ارتباط تصویری دانشگاه علم و فرهنگ
چکیده
تاریخ سراسر پرافتخار گیلان در بردانده ردپایی شگفت از آثار هنری است که هنرمندانش از سال های بسیار دور رنگ، نقش و خیال را به هم بافته و از زیباترین و مسحورکننده ترین آثار دست یافته ایران را خلق کرده اند. لباس محلی گیلانی از زیباترین لباس های ایران است آنقدر که آوازهایش جهانی شده و به بازی های المپیک رسیده است. لباس زنان روستایی گیلان با طرح های شاد و پرنقش و نگار قاسم ابادی، دیلمانی تالشی و دامنه های چین دار قدمتی ۴۰۰۰ ساله دارد. یکی از مهم ترین آثار هنری گیلان چادر شب بافیست که به عنوان یک صنعت اصیل و سنتی سابقه طولانی دارد مجموعه زیبا از نقش مایه های انتزاعی گیاهی و حیوانی را در بر می گیرد. چادر شب قاسم اباد کاربردهای تزیینی و پوشاک در منطقه را دارد با توجه به نقوش اصیل و کاربردهای متنوع چادر شب به حفظ این دستیافته زیبا در زندگی معاصر حس می شود و این سوال پیش می آید که چگونه می توان از خصوصیات چادر شب قاسم اباد برای کاربرد معاصر در طراحی لباس استفاده کرد؟ و چه نقوشی بین بافندگان رایج بوده است و این نقوش از کجا نشات می گرفته، آیا همچنان چادرشب ها کاربرد گذشته را دارند؟ این پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی و گردآوری اطلاعات میدانی و کتابخانه ای انجام گرفته است و نتایج این بررسی نشان می دهد که شیوه زندگی، اعتقادات و باورها، رسوم و حتی جغرافیای محل زندگی روستای بافنده در شکل گیری نقوش به کار رفته در چادرشب چه تاثیری داشته است.کلیدواژه ها
پارچه، چادر شب، قاسم اباد گیلان، نقوش، پوشاک معاصرمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.