تحلیل نقوش فرش ایرانی در مجموعه هرمس
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی زبان تزیین در طراحی مد ولباس
- کد COI اختصاصی: CONFZT02_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 194
نویسندگان
کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس، دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ ایران
استاد مشاور، هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ
چکیده
این هنر عظیم ایرانی که پس خلق آن، در هر دوره و در مناطق مختلف ایران با نقوش و ساختار بصری متفاوتی ایجاد شده است. از نقوش این هنر ایرانی در مجموعه های طراحان لباس استفاده شده است استفاده از نقوش فرش در لباس ها، سبب ایجاد آثاری با فرهنگ های مختلف و نفیس شده است. هدف از این پژوهش که زمرهی پژوهش های توسعه ای و از نوع تحقیق بنیادی قرار دارد، با بهره گیری از مطالعات اسنادی وسیرتحول تاریخی به شیوه ی توصیفی-تحلیلی فراهم آمده، مطالعه ی مجموعه-ی هرمس که در آن از نقوش فرش ایرانی استفاده شده است. با بررسی این نقوش و تحلیل ساختار آن، به نوع نقوش و اینکه متعلق به کدام منطقه ایران است می رسیم. مجموعه ای از هرمس که از نقوش فرش استفاده شده، با نام مجموعه ی تبریز در مجموعه پاییز-زمستان۲۰۱۲ هرمس می باشد، بنابراین متوجه استفاده از نقوش فرش تبریز در این مجموعه می شویم. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، ابزار مطالعه کتاب ها، پایان نامه ها، مقاله ها و سایت های ایرانی و خارجی است و بررسی متغیرهای تحقیق، که مفهوم کلی نقوش فرش ایرانی، کیفیت های بصری نقوش و مجموعه هرمس می باشد.بر اساس یافته های پژوهش که بیانگر این است که با تحلیل نقوش فرش ایرانی در این مجموعهی هرمس، که از نقوش فرش تبریز، که این نقوش شامل اشکال طبیعت گرایانه،انسان، حیوان، اشکال هندسی (چهار گوش، شش ضلعی،لوزی و امثال آن ها)و ترکیب نقوش با تنوع رنگ ها در رنگ آمیزی نقشه و زمینه استفاده شده است به این نتیجه می رسیم که با استفاده از نقوش فرش در لباس و اکسسوری و... ترکیب دو هنر فرش و پوشاک در کنار هم، با رعایت ساختار بصری بخصوص( بافت و ترکیب پالت رنگی متناسب) با نقوش فرش تبریزی و... به آثار باشکوه دست یافته ایم. ادغام فرهنگ شرقی و غربی در این مجموعه،که نشان دهندهی توجه غربی ها به هنر شرق می باشدکلیدواژه ها
نقوش، فرش، ایران، مجموعه، هرمسمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.