تبیین نقش مرکز پایش مراقبت های درمانی سازمان مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور در میزان یادگیری و تسهیم دانش در تصمیم گیری و سیاست گذاری سلامت در مدیریت خطر، حوادث و بلایا (مدیریت بحران) و پدیده های نو ظهور در سال ۱۴۰۱

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 30

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHHE01_0326

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1403

چکیده مقاله:

یکی از ویژگی های مهم جهان امروز بروز ناپایداریها و تغییرات شدید و گسترده در نظام های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و اداری می باشد. نقش اصلیسیاستگذاری راهنمایی و عمل نمودن به اهداف کلی در جامعه است و هدف اصلی سیاستگذاری سلامت تقویت نظام سلامت و ارتقاء سواد سلامت وپیشگیری و درمان و توانبخشی جامعه می باشد . سیاستگذاری راه های عمل در تصمیم گیری ها و انتخاب ها است و خطوط کلی فعالیت و اقدامات موردنظر جامعه را معین و مشخص می سازد . طی دهه های اخیر از یک طرف با پدیده های جوی و تغییرات محیطی و از طرف دیگر با ظهور بیماریهایجدیدی تحت عنوان بیماریهای نوپدید ، مواجه گردیده ایم که موجب تغییر سیاست های کلی جوامع بخصوص در بخش سلامت در بیشتر کشور هایجهان گشته است. بحران در هر زمان و مکانی که اتفاق بیفتد نیازمند اقدامات فوری برای بازگرداندن شرایط به وضعیت عادی میباشد. برنامه ریزی برایمدیریت بحران جهت کاهش اثرات سانحه در مراحل قبل، حین و پس از حوادث وبلایا کاملا ضروری است به هنگام بودن نظام اطلاعاتی و روایی اطلاعاتموجود و انسجام بین منابع اطلاعاتی و ارزیابی ظرفیت نظام های اطلاعاتی نیروی انسانی بخش سلامت برای حمایت از تصمیم گیری بسیار مهم می باشد.تسهیم دانش موجب آمادگی و اقدام به موقع در تخصیص منابع انسانی و دیگر منابع با توجه به ماهیت نوع بحران می شود . سامانه پایش مراقبت هایدرمانی که فرآیندهای آن متکی به یک سامانه منسجم اطلاعاتی با هدف برنامه ریزی راهبردی و سیاستگذاری موثردربخش سلامت و در آمادگی مواجههباحوادث و بلایا می تواند کمک کند.روش تحقیق: این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی است.با هدف تبیین نقش مرکز پایش مراقبتهای درمانی سازمان مدیریت حوادث وفوریتهای پزشکی کشور در میزان یادگیری و تسهیم دانش در تصمیم گیری و سیاست گذاری سلامت در مدیریت خطر ، حوادث وبلایا و پدید های نو ظهور سال ۱۴۰۱ انجام گردیده است.

کلیدواژه ها:

تصمیم گیری ، سیاست گذاری سلامت ، پدیده های نو ظهور ، مرکز پایش مراقبت های درمانی ، تسهیم دانش مدیریت خطر ، حوادث وبلایا (بحران)

نویسندگان

مهدی علی اسماعیلی

کارشناس مرکز پایش مراقبتهای درمانی مرکز مدیریت حوادث وفوریتهای پزشکی کرمان

احمد اسماعیلی

مسئول ارتباطات مرکز فوریتهای پزشکی کرمان مرکز مدیریت حوادث وفوریتهای پزشکی کرمان

کتایون انتشاری

عضو هیئت علمی واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

حسن اسماعیلی پور

کارشناس آموزش مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان

مجتبی خالدی

مشاور معاونت فنی سازمان اورژانس کشور

بیتا عرب پور

کارشناس پرستاری بیمارستان سینا