واکاوی برنامه درسی مدارس در جهت توانمندسا زی روانی-اجتماعی دانش آموزان (مطالعه موردی: مدارس مقطع ابتدایی در شهرستان نیکشهر)

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 45

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHHE01_0120

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1403

چکیده مقاله:

برنامه درسی، پلی است میان ایده آل ها و انتظارات (هدف ها) و واقعیت هایی که در زندگی مدرسه ای اتفاق می افتد. برنامه درسی، حاصل و ترکیب انتظاراتی است از آنچه کودکان باید یاد بگیرند با آنچه در دنیای واقعیت ها در پرتو صرف وقت بیشتری از زندگی شان در مدرسه کسب می کنند و این موضوع علت وجودی مدرسه است. در این راستا؛ هدف تحقیق، واکاوی در برنامه درسی مدارس در جهت توانمندسازی روا نی-اجتماع ی دانش آموزان با مطالعه موردی در بین مدارس مقطع ابتدایی شهرستان نیکشهر می باشد. پژوهش کاربردی و به لحاظ روش گردآوری داده ها، کمی و مبتنی بر رویکرد پیمایشی است. جامعه آماری دانش آموزان مقطع ابتدایی در شهرستان نیکشهر می باشد و داده ها ی پژوهش با استفاده از آزمون های کولموگراف اسمیرنوف، آزمون تی تکنمونه ای و آزمون فر یدمن و نرم افزار SPSS مورد تجزی ه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های تحقیق بیان کرد؛ در اولوی ت بندی توانمندسازی ابعاد روا نیدانش آموزان در برنامه درسی؛ متغیر تاب آوری در رتبه اول، متغیر مهارت تفکر در رتبه دوم، متغیر عزت نفس در رتبه سوم، متغیر انگیزش در رتبه چهارم ومتغیر خودکارآمدی در رتبه پنجم قرار دارد. همچنین در اولوی ت بندی توانمندساز ی ابعاد اجتماعی دانش آموزان در برنامه درسی؛ متغیر نشاط اجتماعی دررتبه اول، متغیر تعلق هویتی در رتبه دوم، متغیر مسئولیت پذی ری اجتماعی در رتبه سوم، متغیر جامعه پذ یری و سازگار ی اجتماعی در رتبه چهارم و متغیرتعهد اجتماعی در رتبه پنجم قرار دارد.

نویسندگان

سیدعبدالهادی سماوی

استاد یار، گروه روانشناسی تر بیتی، واحد بندرلنگه، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرلنگه، ایران

محمد رئیسی

آموزگار اداره آموزش و پرورش شهرستان نیکشهر، دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته علوم تربیتی، گرایش تحقیقات آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرلنگه، بندر لنگه، ایران