چگونه توانستیم میزان علاقمندی دانش آموزان را به درس هویت اجتماعی افزایش دهیم ؟

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 81

فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CFTP10_2452

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1403

چکیده مقاله:

اینجانبان به عنوان معلم پژوهنده در سال تحصیلی ۱۴۰۳_ ۱۴۰۲ در مدرسه حضرت خدیجه (س) در روستای خالخیل واقع در منطقه چهاردانگه ساری ، با توجه به اهمیت آموزش و با قبول این مهم که دانش آموزان بدون مشارکت و فعالیت نمی توانند در جریان فرایند یادگیری قرار گیرند و به تبع آن نیز بهره ای از آموزش نخواهند برد بر آن شدیم تا مسئله بی علاقگی و عدم مشارکت دانش آموزان در درس هویت اجتماعی را تعدیل و تا حد امکان کاهش دهیم . در پژوهش حاضر برای گردآوری اطلاعات از ابزار مشاهده و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد؛ به نحوی که از طریق طراحی پرسش و سپس بررسی پاسخ مخاطبان، جست وجو درباره تجربیات معلمان در کلاس های درس هویت اجتماعی ، متون و کتب مرتبط با مبحث حاضر سعی در بررسی علل و عوامل ایجاد این مسئله شده است . با تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش ، شاهد آن بودیم که عوامل مرتبط با بهبود عملکرد دانش آموزان در کلاس درس و فعالیت گروهیمورد نظر و رضایت خاطر دانش آموزان مسیر همسویی را طی میکند. لذا طی تلاش وتحقیق صاحبان اثر اقدام لازم انجام شد و تغییرات رفتار دانش آموزان پس از اقدام موردآزمون قرار گرفت. نتایج پژوهش حاضر توانست نشان دهد که شیوه تدریس نوین ومشارکت محور و تشویق دانش آموزان به انجام فعالیت ذیل گروه های شناختی، در کناراستفاده از وسایل کمک آموزشی نوین مانند پادکست، پاورپوینت و فیلم های کوتاهمیتواند علاوه بر عینی سازی مباحث کتاب مطابق با فرهنگ بومی دانش آموزان، انگیزهو علاقه ی آنان را به درس هویت اجتماعی افزایش دهد. همچنین پژوهندگان دریافتندکارهای میدانی و گروهی نه تنها برای دانش آموزان کسل کننده نیست؛ بلکه جذابیتبالاتری داشته و آنان را وادار به تلاش بیشتری می کند. همچنین روش های مشارکتیدر کلاس درس و روش های تدریس نوین، موجب گسترش فرهنگ کار گروهی و روحیهجمعی شده و در شکل دهی هویت اجتماعی دانش آموزان به عنوان اعضای مسئول وفعال جامعه، نقشی به سزایی ایفا می کند.درنتیجه اینجانبان با بهره مندی از روش های نوین تدریس، و با همراه کردن دانشاموزان در روند تدریس ، همچنین عینی سازی مباحث درس هویت اجتماعی و بومیسازی مفاهیم درسی توانستیم بی علاقگی دانش آموزان را تا حد چشمگیری کاهشدهیم و نتیجه مطلوب را کسب کنیم. بدین طریق دانش آموزان توانستند به خودی خودو به تنهایی در مورد مسائل پیش رو خود فکر کنند . و با بومی سازی مباحث کتبهویت اجتما عی نه تنها به کاربردی شدن مباحث مطروحه در زندگی فردی شان کمککردیم بلکه موجب تقویت فرهنگ ملی -منطقه ای آنان نیز شدیم.

کلیدواژه ها:

دانش آموز ، در س هویت اجتماعی ، اقدام پژوهی ، کارگروهی ، بی انگیزگی ، روشتدریس مشارکت محو ر

نویسندگان

محدثه تسخیری

کارشناسی ، علوم اجتماعی -گرایش پژوهشگری ، دانشگاه علامه طباطبایی تهران اداره آموزش و پرورش، استان مازندران، شهر ساری -منطقه چهاردانگه ، هنرستانحضرت خدیجه (س)

ژاله تاجور

کارشناسی ، علوم اجتماعی -گرایش دبیری ، دانشگاه پیام نور مازندران اداره آموزش و پرورش، استان مازندران، شهر ساری -منطقه چهاردانگه ، هنرستانحضرت خدیجه (س)

گلنسا خلیلی الندانی

کارشناسی ارشد، جامعه شناسی ، دانشگاه پیام نور گلستان اداره آموزش و پرورش، استان مازندران، شهر ساری -منطقه چهاردانگه ، هنرستانحضرت خدیجه (س)