تاثیر وضعیت دانش آموزان بر شکاف پیشرفت تحصیلی با توجه به نقش میانجی سطوح فردی ، خانوادگی و مدرسه (مورد مطالعه : دانش آموزان مهاجر روستایی در شهرستان رضوانشهر)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 84
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CFTP10_0223
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1403
چکیده مقاله:
پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در مقاطع مختلف رشد جسمی و آموزشی نیازمند دیدگاه مثبت به رشته علمی و انگیزه قوی است . به طور کلی پیشرفت تحصیلی یکی از مولفه های مهم در ارزیابی نظام آموزش و پرورش است و هر ساله برای پیشرفت تحصیلی دانش آموزان شاخص های مختلفی ارائه می شود. هدف اصلی پژوهش تاث یر وضعیت دانش آموز بر شکاف پیشرفت تحصیلی با توجه به نقش میانجی سطوح فردی ، خانوادگی و مدرسه (مورد مطالعه : دانش آموزان مهاجر روستایی در استان گیلان) است .تحقیق حاضر با توجه به دسته بندی تحقیقات بر حسب هدف از نوع تحقیقات کاربردی به شمار می رود. تحقیق حاضر از نظر دسته بندی تحقیقات بر حسب نحوه ی گردآوری داده ها (طرح تحقیق )، تحقیقی توصیفی به شمار می رود.به این ترتیب می توان گفت روش این پژوهش بر اساس روش از نوع توصیفی - همبستگی می باشد. جامعه آماری در این پژوهش دانش آموزان مهاجر روستایی در استان گیلان هستند که تعداد آنها ۴۰۰ نفر است . با توجه به جدول مورگان حداقل تعداد نمونه برابر با ۱۹۶ نفر است . حدود ۱۰ درصد بیشتر از حداقل نمونه پرسشنامه توزیع گردید که در مجموع ۲۲۰ پرسشنامه را شامل می شد که از بین آنها ۲۱۷ پرسشنامه برگشت داده شد و برای تجزیه و تحلیل از آنها استفاده گردید. در این پژوهش از نرم افزارهای اس پی اس اس و اسمارت پی ال اس استفاده گردید. نتیجه ی آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد که وضعیت دانش آموزان بر سطح فردی ، خانوادگی و مدرسه ی دانش آموزان مهاجر روستایی در استان گیلان تاثیر معناداری دارد. در این پژوهش اما تاثیر سطح فردی بر شکاف پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مهاجر روستایی در استان گیلان مورد تایید قرار نگرفت . اما تاثیر معنادار و معکوس سطح خانوادگی و مدرسه بر شکاف پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مهاجر روستایی در استان گیلان مورد تایید قرار گرفت . در فرضیه های میانجی نیز نقش میانجی سطح فردی مورد تایید قرار نگرفت . اما نقش میانجی سطح خانوادگی و سطح مدرسه ای مورد تایید قرار گرفت .
کلیدواژه ها:
شکاف پیشرفت تحصیلی ، وضعیت دانش آموز ، سطح فردی ، سطح خانوادگی ، و سطح مدرسه ، دانش آموزان مهاجر روستایی ، در استان گیلان.
نویسندگان
اعظم بختیاری آق مسجد
دانشجوی رشته آموزش و بهسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی و معاون مقطع ابتدایی شهرستان رضوانشهر