اولین گزارش گونه(Hym.: Ichneumonidae) Diadegma armillatum از ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 23
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJFRPR-12-1_008
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1403
چکیده مقاله:
طی بررسی عوامل کنترلکننده طبیعی حشرات آفت درختان و درختچههای جنگلی در بهار سال ۱۳۸۷، در منطقه چیچکلوی جنگلهای ارسباران که دارای پوشش گیاهی با گونههای غالب بلوط و ممرز میباشد، لاروهای آفتL. Yponomeuta evonymella از روی درختان گیلاس وحشی جمعآوری و به آزمایشگاه منتقل گردید. لاروها در آزمایشگاه در روی برگهای درخت میزبان، در دمای ۲۶ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی حدود ۶۵ درصد برای دستیابی به حشره کامل نگهداری شدند. در طی سنین آخر لاروی و شفیرگی این حشره، ۸ نمونه زنبور ایکنومونید پارازتیوئید لارو شامل ۵ زنبور نر و ۳ زنبور ماده خارج گردید. زنبورها به داخل الکل اتیلیک ۷۵ درصد منتقل شده و سه نمونه از آنها برای شناسایی به بخش بالغشائیان موزه جانورشناسی مونیخ آلمان ارسال و بقیه نمونهها در موزه حشرهشناسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی استان آذربایجانشرقی نگهداری شدند. این زنبور توسط نگارنده دوم تحت عنوان Diadegma armillatum (Gravenhorst, ۱۸۲۹) تعیین هویت گردید. با توجه به منابع در دسترس گونهی مذکور برای اولینبار از ایران گزارش میشود. جنس Diadegma متعلق به زیرخانواده Compopleginae و قبیله Limneriini میباشد و حداقل دارای ۳۲ گونه گزارش شده در نقاط مختلف دنیاست. این جنس قبلا توسط Golizadeh et al.(۲۰۰۸) از ایران به عنوان پارازیتوئید لاروهای شب پره پشت الماسی (بید کلم)، Plutella xylostella Linnaeus گزارش شده است. گونه Diadegma armillatum (Gravenhorst, ۱۸۲۹) بهعنوان پارازیتوئید طبیعی پروانههای مختلف جنس Yponomeuta در نقاط مختلف اروپا و آمریکا شناخته شده و از آن در کنترل زیستی برخی گونهها، نظیر گونههای Y. malinellus Zeller و Y. cagnagellus (Hubner) استفاده شده است (Herard & Prevost, ۱۹۹۷). همچنین ۲۹% پارازیتیسم طبیعی توسط این زنبور در جمعیت لاروی آفت برگخوار سیب Y. malinellus Zeller از ترکیه گزارش شده است (Gencer, ۲۰۰۳).
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Mostafa Nikdel
استادیار پژوهش، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی، تبریز
Erish Diller
موزه جانورشناسی مونیخ، آلمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :