اثر دور آبیاری بر عملکرد کمی و کیفی ژنوتیپهایی ازFestuca arundinacea در چین تابستانه
سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRFP-12-4_002
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1403
چکیده مقاله:
به منظور مطالعه و ارزیابی تاثیر تنش خشکی بر عملکرد کمی و کیفی و صفات وابسته به عملکرد، ده ژنوتیپ از Festuca arundinacea آزمایشی در قالب کرتهای خرد شده با سه تیمار آبیاری (۷، ۱۴ و ۲۱ روز) در سه تکرار در سال ۸۲ -۱۳۸۱ در مزرعه پژوهشی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اجراء شد. در چین تابستانه، عملکرد ماده خشک، عملکرد پروتئین خام، قندکل، قابلیت هضم، تعداد روزنه های روی برگ، وزن هزاردانه، طول خوشه و میزان آب نسبی هر ژنوتیپ تعیین گردید. نتایج نشان داد که در صفات اندازه گیری شده بین تیمارهای آبیاری و همچنین ژنوتیپها اختلاف وجود دارد. علاوه بر این اثر متقابل ژنوتیپ × آبیاری برای صفات طول خوشه و تعداد روزنه های روی برگ نیز معنی دار بود. ژنوتیپ Barracco به ترتیب با ۸/۵، ۹/۰ و ۷۵/۰ تن در هکتار بیشترین عملکرد علوفه خشک، پروتئین خام و قند کل را داشت. همچنین ژنوتیپ ۶۲۷ با میانگین ۵۷ درصد بیشترین درصد قابلیت هضم را داشت. نتایج نشان داد که با افزایش تنش خشکی تعداد روزنه در واحد سطح مورد مطالعه افزایش یافته، ولی در تعداد کل روزنه ها تغییری بوجود نیامد. همچنین میزان آب نسبی سلولها، وزن هزاردانه و طول خوشه در اثر تنش خشکی کاهش یافت. Barracco که ژنوتیپ خارجی بود نسبت به سایر ژنوتیپها در صفات مطالعه شده برتری داشت و توانسته بود خود را با شرایط محیطی جدید تطبیق دهد.
کلیدواژه ها:
Irrigation ، genotypes ، Festuca arundinacea ، Summer cut ، Digestibility ، forage dry matter yield ، protein ، stomata ، Carbohydrate
نویسندگان
Abbas Ghamari Zare
عضو هیات علمی
A. Ghasemzadeh Daghigh
Research Institute of Forests and Rangelands. Tehran, Iran, P.O. Box: ۱۳۱۸۵-۱۱۶.
A.A. Jafari
Research Institute of Forests and Rangelands. Tehran, Iran, P.O. Box: ۱۳۱۸۵-۱۱۶.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :