سنتز سه جزئی، سبز و تک ظرف مشتقات بنزو[b]پیران و پیرانو[c]کرومن با استفاده از نانوذرات فسفو تنگستیک اسید کپسوله شده در نانوسلیکای عامل دار شده با پلیمر دندریتیک (Dendrimer-PWAn) تحت تابش فراصوت در محیط آب
محل انتشار: مجله شیمی کاربردی روز، دوره: 15، شماره: 56
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 72
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHEM-15-56_024
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403
چکیده مقاله:
یک روش موثر و دوست دار محیط زیست برای سنتز مشتقات مختلف تتراهیدروبنزو [b] پیران و ۳،۴-دی هیدروپیرانو [c] کرومن در حضور نانوذرات Dendrimer-PWAn به عنوان کاتالیزور در دمای اطاق توسط واکنش سه جزئی آلدهید، مالونونیتریل و دیمدون یا ۴-هیدروکسی کومارین تحت تابش امواج فراصوت در محیط آب توسعه داده شد. برای ساخت این کاتالیزور نانوذرات H۳PW۱۲O۴۰ (PWAn) تهیه شده به روش حلالی-حرارتی روی نانوسیلیکای عامل دار شده با پلیمر دندریتیک قرار گرفت. این کاتالیزور از نوع مزوحفره و اندازه ذرات آن nm ۴۰ است. متوسط شعاع حفره ها، سطح BET و حجم حفره های این کاتالیزور به ترتیب nm ۱/۶، m۲/g ۴۷۹ و cm۳ ۶/۰ می باشد. مقادیر PWAn الحاق شده بر سطح کاتالیزور %۷/۳۹ وزنی (معادل mmol/g ۱۴/۰) می باشد. روش ابداع شده نه تنها برای آلدهیدهای آروماتیک مناسب است بلکه به طور موفقیت آمیز برای آلدهیدهای هتروآروماتیک حساس به اسید قابل استفاده است و محصولات مربوطه با بازده عالی، در زمان واکنش کوتاه و با درجه خلوص بالا سنتز شدند. این روش جدید دارای مزایای قابل توجهی از قبیل سادگی عملیاتی، بازده عالی، زمان واکنش کوتاه و عدم وجود دستورالعمل های خالص سازی اولیه یا خسته کننده است. علاوه بر این، عملکرد عالی در محیط آب و شرایط ملایم، ثبات حرارتی و جداسازی ساده کاتالیزور آن را به یک سیستم ناهمگن خوب و یک جایگزین مناسب برای دیگر کاتالیزورهای ناهمگن مبدل می سازد. همچنین، این کاتالیزور می تواند به راحتی از طریق صاف کردن یا سانتریفوژ بازیافت شود و برای شش دوره متوالی بدون کاهش چشمگیر در فعالیت استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نانوکاتالیست Dendrimer-PWAn ، واکنش های چند جزئی ، تابش فراصوت ، تترا هیدرو بنزو [b] پیران ، دی هیدرو پیرانو [c] کرومن
نویسندگان
ابوالفتح پرهامی
دانشکده شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
محسن اسماعیل پور
دانشگاه شیراز- بخش شیمی
مصدق کشاورز
گروه شیمی، دانشگاه نفت گچساران
نصیر ایروانی
گروه شیمی واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :