تولید متان با استفاده از واکنش احیای فوتوکاتالیستی دی اکسید کربن در حضور فوتوکاتالیست های دی اکسید تیتانیوم اصلاح شده با نیکل و مس
محل انتشار: مجله شیمی کاربردی روز، دوره: 16، شماره: 60
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 77
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHEM-16-60_003
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403
چکیده مقاله:
احیای فوتوکاتالیستی دی اکسید کربن به عنوان یکی از روش های نوید بخش به منظور تولید طیف گسترده ای از سوخت های تجدیدپذیر هیدروکربنی با استفاده از نور خورشید و در حضور فوتوکاتالیست ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این پژوهش نمونه های فوتوکاتالیست دی اکسید تیتانیوم دوپ شده با نیکل (۰.۵، ۱ و ۱.۵ درصد وزنی ) با استفاده از روش سل ژل سنتز شدند. بعد از انجام آزمایشهای احیای فوتوکاتالیستی دی اکسید کربن و یافتن درصد بهینه نیکل، نمونه دی اکسید تیتانیوم با یک درصد وزنی نیکل (TNi۱) بالاترین میزان فعالیت فوتوکاتالیستی را از خود نشان داد. سپس با استفاده اروش تلقیح، ۳ درصد وزنی مختلف (۱، ۲ و ۳) از مس بر روی ساختار TNi۱ بارگذاری شد. در نهایت نمونه بارگذاری شده با یک درصد وزنی از مس بر روی دی اکسید تیتانیوم دوپ شده با یک درصد وزنی از نیکل (۱Cu/TNi۱) بالاترین میزان فعالیت فوتوکاتالیستی را از خود نشان داد با تولید متان برابر μmol/gcat ۱۲.۶ که این مقدار تقریبا ۴ برابر میزان تولید متان در حضور TiO۲ خالص است. نانوفوتوکاتالیست های سنتز شده با استفاده از آنالیزهای پراش اشعه ایکس (XRD)، آنالیز طیف سنجی بازتاب پخشی (DRS) و آنالیز فوتولومینسانس (PL) مشخصه یابی شدند. همچنین با استفاده از روش BET سطح ویژه آن ها اندازه گیری و با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی مورفولوژی ذرات بررسی شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا نعمت الهی
تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت
افسانه سادات لاریمی
تهران، پژوهشگاه نیرو، گروه پژوهشی شیمی و فرآیند
سیروس قطبی
تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت
فرهاد خراشه
تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت
محسن مرادی
تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :