پایش بکارگیری سیستمهای اطلاعاتی و ابزارهای آن در مدیریت بحران در راستای کاهش خسارات حاصل از بحرانهای همراه بلایای طبیعی (سیل)
محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت سیلاب
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,073
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IFMC01_027
تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1392
چکیده مقاله:
در دنیای امروز بحرانها واقعیتی جدایی ناپذیر از ماهیت درونی زندگی بشر شده است. در واقع بحران حاصل ازرخدادها و عوامل طبیعی و غیر طبیعی است که به صورت ناگهانی و غیر مترقبه حاصل می شود. با توجه به رشدجمعیت و تمرکز جمعیتی در مناطق شهری توجه به مقوله سوانح طبیعی مثل سیل و یا زلزله و غیره... و فجایعی که در اثر آنها حاصل می شود بیش از پیش در کانون توجه قرار گرفته است. به علت اینکه بحرانها از نظر بنیادین تشابهات کمی دارند یا گاهی اوقات ندارند این امر مدیران بحران را دچار مشکل می کند حال این سؤال مطرح می شود که مدیران بحران، اطلاعات تحلیل ها و راه حل های استراتژیک در هنگام مقابله با بحران را چگونه کسبکنند. در اینجاست که نقش سیستمهای اطلاعاتی و فن آوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان شاهرگ تأمیناطلاعات استراتژیک در شرایط بحرانی کاملاً نمایان می شود؛ اگر مدیران بحران قبل از وقوع حادثه شناخت لازم را داشته باشند درهنگام بحران می توانند با آگاهی بیشتر وتحلیل های واقعی تری با بحران برخورد کنند برایاینکه بتوان در شرایط بحرانی به بهترین شیوه عمل کرد و اهداف مدیریت بحران به خوبی محقق شود نیاز به یک سری از ابزار روشها و امکانات احساس می شود که می توان اطلاعات و سیستم های اطلاعاتی را به عنوان منبعبرای مهار بحرانها به شمار آورد.دراین مقاله ضمن تعریف مدیریت بحران و سیستمهای اطلاعاتی به نقش حیاتی سیستمهای اطلاعاتی درمدیریت بحران پرداخته شده و تلاش شده اهمیت ان را در مهار بحرانها مورد بررسی قرار دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید خسروی نژاد
کارشناس ارشد بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه
معصومه حیدری
کارشناس ارشد بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :