طراحی الگوی رویکرد ارتباطی در آموزش زبان جهت ارتقای مهارت های زبان انگلیسی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 43
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPEM-14-2_012
تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1403
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: امروزه میلیون ها نفر می خواهند مهارت های زبان انگلیسی خود را گسترش دهند، یا حداقل می خواهند مطمئن شوند فرزندانشان تحصیلات خوبی خواهند داشت. یکی از دلایل مهم تغییر رویکرد قبلی یا روش دستوری ترجمه به رویکرد ارتباطی در آموزش زبان های خارجی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ایران، استفاده از هر چهار مهارت زبان انگلیسی بود. هدف این پژوهش طراحی مدل رویکرد آموزش زبان ارتباطی در آموزش زبان انگلیسی برای ارتقای مهارت های زبان انگلیسی بود. روش شناسی پژوهش: تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی بوده است. رویکرد پژوهش کیفی بود و با روش سنتزپژوهی در شش مرحله انجام شده است. جامعه آماری پژوهش متون و منابع مرتبط شامل پانزده کتاب بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۶ و ۳۰ مقاله داخلی و خارجی بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ بود. ابزار گردآوری داده ها فیش برداری بود که پس از تحلیل مبانی نظری، مولفه های استخراج شده در مدل رویکرد ارتباطی گنجانده شد. یافته ها: از مجموعه اطلاعات کدگذاری شده، مقوله های نزدیک به هم در سه سطح مقوله ای قرار گرفتند و سطح سوم مقوله ها منجر به پدیدار شدن خوشه مقوله ای جامعه مرتبط با هدف، خوشه مقوله ای افراد مورد تحلیل، خوشه مقوله ای قراردادها و هنجارها، خوشه مقوله ای واسطه مصنوعی، خوشه مقوله ای روش تدریس، خوشه مقوله ای هدف از فعالیت و خوشه مقوله ای تقسیم کار شده و در الگوی جدید آورده شدند. مولفه های استخراج شده به سه مقوله اصلی عناصر تعاملی، عناصر ابزاری و عناصر انسانی تقسیم شده و کلیه زیر مولفه ها، تحت این عناصر دسته بندی شدند. در مرحله سنتزپژوهی، کلیه زیر مولفه های استخراج شده مرتبط با رویکرد ارتباطی در الگو لحاظ شدند. بحث و نتیجه گیری: برای ارتقای مهارت های ارتباطی زبان آموزان انگلیسی، استفاده از مدل ارائه شده می تواند زمینه بهتری برای آموزش زبان انگلیسی ایجاد کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Shahrzad Khosravinezhad
دانش آموخته دکتری برنامه ریزی درسی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه های فرهنگیان استان خوزستان، ایران
Effat Piri
دانش آموخته دکتری برنامه ریزی درسی، رییس مرکز آموزش عالی حضرت خدیجه کبری (س) دزفول و مدرس دانشگاه های فرهنگیان استان خوزستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :